Jandarma Genel Komutanlığı atama, terfi ve emeklilik kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile 13 Ağustos tarih ve 31922 sayılı Resmi Gazete’de yayınlandı.

15 Temmuz'un Kahramanlarından Nevşehirli Cengiz Yıldız Tümgeneral Oldu

Alınan kararlar göre, Nevşehirli Hemşerimiz, Jandarma Genel Komutanlığı Strateji Geliştirme ve Dış İlişkiler Başkanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız, Resmi Gazete'de yayımlanan Jandarma Genel Komutanlığı atamalarıyla Tümgeneralliğe terfi etti.

Tümgeneral olan Cengiz Yıldız, 15 Temmuz Darbe girişiminin bastırılmasında etkin rol oynamıştı.

Tümgeneral olan Cengiz Yıldız, darbe girişiminde Denizli'de Ankara'ya götürülecek olan 580 komandonun başındaki başta Tugay Komutanı eski Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır ve rütbeli askerleri havaalanında gözaltına almıştı. Daha sonra Jandarma Kurmay Tuğgeneral olarak terfi alan Cengiz Yıldız, 2011- 2014 yılları arasında Bolu İl Jandarma Komutanı olarak görev yaptıktan sonra, Denizli İl Jandarma Komutanı olarak atanmıştı.  

Yıldız, Denizli'de özellikle büyük uyuşturucu operasyonlarına imza attı. Tuğgeneralliğe terfi ederek Antalya İl Jandarma Alay Komutanı olarak atanan hemşehrimiz Cengiz Yıldız son olarak Jandarma Genel Komutanlığı Strateji Geliştirme ve Dış İlişkiler Başkanı olarak görev yapıyordu.

Terfi kararları, 30 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olacak.

FİB Haber.Com Haber Sitesi olarak, aslen Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Çalış kasabası nüfusuna kayıtlı 1968 Doğumlu değerli hemşehrimiz Tümgeneral Cengiz Yıldız’ı tebrik eder, yeni görevinde başarılar diliyoruz.