Mazlum coğrafyaların iyilik mühendisi Nevşehirli Tarık Kesekçi için IHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği tarafından Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde anma proğramı düzenlendi.

Bursa'daki Teknoloji Kampı'na giderken meydana gelen elim  trafik kazasında hayatını kaybeden Baykar Uçak Mühendisi ve İHH Gönüllüsü Tarık Kesekçi, memleketi Nevşehir'de düzenlenen bir programda tekbirlerle anıldı.

Baykar'ın genç uçak mühendisi Nevşehirli hemşehrimiz merhum Tarık Kesekçi’nin vefatının 1. yılı dolayısıyla düzenlenen anma programına, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, Kapadokya Havalimanı Müdürü Serdar Yılmaz, Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Harun Öcal, İHH Başkanı Baki Öncel, Görbir Dernek Başkan Yardımcısı Hafız Mahmut Kemikkıran, Alemdar Başkanı Mehmet Kahraman, Nevşehir Uluslararası Öğrenci Derneği (NUDER) Başkanı Faruk Kahriman, İHH gönüllüleri, SMA Hastası Yusuf Eren gönüllüleri Başkanı Ramazan Tavsamaz, Merhum Tarık Kesekci'nin annesi Beyhan ve babası Salim ve abisi Mustafa Kesekci ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasıyla başlayan ve Eğitimci Firuzan Çetin'in konuşmacı olarak katıldığı proğramda İHH Başkanı Baki Öncel hocanın hatim duası ve ardından Grup Kıyam'ın okuduğu ilahileri ile sona erdi.

Genç İHH’nın Bursa’da düzenleyeceği Teknoloji Kampı’na katılmak için İstanbul’dan yola çıkan Kaan Tığlı, Muratcan Kaya, Yusuf Taha Göktaş ve Tarık Kesekçi yaptıkları trafik kazasının ardından şehit olmuşlardı.

Tarık KESEKÇİ…

Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran; "Ülkesi, milleti için mühendislik alanına adamış bir hayat. İHH Nevşehir tarafından düzenlenen anma programında Tarık kardeşimizi dualar eşliğinde yad ettik. Rabbim, Tarık kardeşimizi Peygamber Efendimize komşu eylesin inşallah" dedi.

Allah Rahmet Eylesin.

FİB Haber Merkezi olarak, İHA ve SİHA'ların yapımında performans ve analiz takım lideri olarak görev yapan Baykar'ın uçak mühendisi genç kardeşimiz Tarık Kesekci ve 3 arkadaşına bir kez daha Allah’tan Rahmet Kederli ailelerine ve sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ederiz.

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun 

“Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz” Açıklaması: Sabredenler o kimselerdir ki, kendilerine bir sıkıntı, veya bir belâ veya hoşa gitmeyen bir şey geldiğinde:  “Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz” derler. Yani bu davranışlarıyla Allah’a döneceklerini ifade eder, kendilerinin Allah’ın kulları olduklarını, Onun, dilediğini yapabileceğim kabul ederler.
 

Tarih: 27.11.2021 

4 genç, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın gençlik oluşumu İstanbul Genç İHH’nın Bursa’da düzenlediği Teknoloji Kampı’na gitmek için İstanbul’dan yola çıktı. Gençler, Bursa’da bulunan İHH Marmara Afet ve Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenecek olan kampa giderken İstanbul - Bursa Otoyolu’nda geçirdikleri kaza sonucu olay yerinde hayatlarını kaybettiler. 

Nevşehirli Tarık Kesekci daha yeni baba olmuştu...

Tarık Kesekçi; aslen Nevşehirliydi, İstanbul’da ikamet ediyordu, 26 yaşındaydı ve yeni baba olmuştu. Üniversite yıllarından itibaren İHH’da gönüllü faaliyetlere katılıyor, yurt dışı organizasyonlarında yer alıyordu. İstanbul Teknik Üniversitesi’ni bitirip Baykar Savunma Şirketi’nde uçak mühendisi olarak çalışmaya başladıktan sonra ise yeni yetişen nesile teknoloji aşkını aşılamak için gönüllü konferanslara katılmaya devam etti. Genç İHH’nın düzenlediği teknoloji kamplarına katılıyor ve bir genç olarak Akıncı gibi insansız hava araçlarında uçuş performans ve analiz mühendislik takımının lideri olarak onlara örneklik teşkil ediyordu.