SMA Tip 1 kas hastası 9 aylık Yusuf Eren'in tedavisi için başlatılan yardım kampanyası kapsamında düzenlenen kermes için Nevşehirliler seferber oldu.

Nevşehirli SMA Tip 1 hastası Yusuf Eren Gostak için “Yusuf Eren Yaşasın Gönüllüleri” tarafından Adliye arkası Rabia market karşısında kermes düzenlendi. 

Nevşehirli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kermesi gezen Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç, Kavak Belediye Başkanı Feridun Bağcı, Çat Belediye Başkanı İbrahim Ertürk, Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Turgay Çetin, Nevşehir Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Yunus Emre Çakır, Yusuf Eren Yaşasın Gönüllüleri’ne destek verdi.

Kermeste satışa sunulan el işi ürünler ve yiyeceklerden elde edilen gelir Yusuf Eren’in tedavisi için kullanılacak.

Yusuf Eren Gönüllüleri Başkanı Ramazan Tavsamaz, yaptığı açıklamada, Yusuf Eren bebeğimize desteklerinin her zaman süreceğini vurgulayarak “Nevşehir'de çok özel bir evladımız var, Yusuf Eren. Uzun zamandır onla ilgili bir kampanya yapıldı, mücadele ediyoruz. Nevşehir tek yürek oldu. Hep beraber çocuğumuzu kurtarmak için, gerekli tedavisinin yapılabilmesi için herkes elinden gayreti gösteriyor” diye konuştu.

Açılan kermese vatandaşların katkıda verdiğini, ilçelerden gelen bayanların bile bulunduğunun altını çizen Başkan Tavsamaz “Çok duyarlı bir şekilde yaptıkları ürünlerini ellerindeki malzemelerini getirdi. Tek hedefimiz ve gayemiz var; Yusuf Erenimizi yaşatabilmek. Bunun için biz gönüllüler olarak elimizden geleni yaptık, yapıyoruz. Yeterli mi? Değil. Tüm Nevşehirli hemşehrilerimizle siyasetçileri, bürokratları, iş insanları, STK'larla birlikte daha fazlasını inşallah yapacağız, sonuca hep beraber ulaşacağımızdan eminiz” ifadelerini kullandı

Başkan Tavsamaz, yardım kampanyasının yüzde 33 seviyelerine ulaştığını belirterek “İnşallah önümüzdeki süreçte yüzde yüzü tamamlayıp Yusuf Erenimizi kurtaracağız. İnşallah önümüzdeki süreçte bu mutluluğu tüm Nevşehir olarak birlikte yaşayacağız” şeklinde konuştu.

BABA GOSTAK'TAN TEŞEKKÜR

Yusuf Eren’in babası ambulans şöförü Yüksel Gostak ise desteklerini esirgemeyen Nevşehir halkına teşekkür ederek “Yusuf Eren'in sesini duyurarak onu tedavisini ulaştırmaya rahat nefes aldığını, yürüdüğünü görmeye çalışıyoruz. SMA öyle zor bir hastalık ki oğlum rahat nefes alamıyor. Kucağımızda tutarken bile yoruluyor. SMA’lı bebekler maalesef en basit bir hastalığı bile zor atlatabiliyor veya yoğun bakıma alınabiliyor. Yusuf Eren her geçen gün kas kaybediyor ve yurtdışındaki tedavisine ne kadar çabuk ulaşırsa o kadar hızlı etki gösterecek zolgensma. Bir baba olarak evladımın tedavisini ulaştığını görmek istiyorum ve sizlerden de Yusuf Eren’in sesini duyurmamıza yardımcı olmanızı istiyorum. Kampanyamız ne kadar çok kişiye ulaşırsa kampanyamız hızlı bir şekilde tamamlanabilir” diye konuştu.

KERMES YARINDA DEVAM EDECEK

Nevşehirli sma hastası Yusuf Eren için 9-10 Kasım tarihlerinde Adliye arkası Rabia market karşısında kermes düzenleniyor.

Bağış toplama merkezimize hepiniz davetlisiniz.

SMA Hastası Nevşehirli minik Yusuf Eren'in tedavisi için sizlerde bize destek olabilirsiniz.