Çok sevdiğim bir büyüğüm bana bir soru sordu: Sen önemli insan mı olmak istiyorsun yoksa kıymetli insan mı? Şaşırdım… Pratik zekâma güvendiğim için bir iki saniye düşündükten sonra hem önemli hem de kıymetli insan olmak istiyorum diye cevapladım.Yüksek mercilerde olmak önemli görevlerde bulunmak insanları önemli yapabilir. Fakat kıymetli insan olmak için, ister bakan ol istersen vali ol ve istersen ünlü bir gazeteci ol en büyük özellik, KONUMUNU bilmen gerektiğidir. Eğer Tevazuu göstermen gerektiğinde kibirli oluyorsan kıymetli insan değilsin. Yola çıktığın insanlara karşı samimi değilsen kıymetli insan değilsin. Arkadaşlık ettiğin herkesi merdiven sanıyorsan kıymetli insan değilsin. Yeminine, sözüne sadık değilsen kıymetli değilsin, herkesi aşağıda görüyorsan kıymetli değilsin, geçmişini unutuyorsan ve nerden geldiğini bilip de,  bilemezlikten geliyorsan yine kıymetli değilsin demek ki, ne kadar önemli olursan ol. Kıymetli olmakla önemli olmanın arasında uçurumlar olduğunu görürsün

 
Sen Sen Ol ve 
Geldiğin Yeri Sakın Unutma...!
 
Bu konuda iki tane güzel ve anlamlı hikâyemiz var tabiî ki anlayana;
1- Çingene’yi, padişah yapmışlar önce babasını asmış,
2- Kralın biri Çingene ile evlenmiş ve ormana gezintiye çıkmışlar Kralın karısının gözü bir ağaca takılmış ve Kral Hazretleri görüyor musunuz şu ağacı bundan ne güzel kasnak olur demiş. Kral biraz bozularak sultanım siz artık benim eşimsiniz, Kraliçesiniz ne yapacaksınız kasnağı? Dediğinde, Kralın karısı; biliyorum ama yinede ne güzel kasnak olurdu cevabını vermiş!
Birinci hikâye de anlatılmak isteneni çok çabuk kavramıştım… Padişah da olsan kıymetli insan olmak için geldiğin yeri, kültürü unutmaman gerekiyordu. Seni yetiştiren el üstünde tutan ve sana değer veren oy veren her türlü fedakârlığı yapmış insanları bir kalemde siliyorsan kıymetli olamamışın demektir. Fakat ikinci hikâye de kralın eşi kültürünü ve geldiği yeri unutmamış bu defa da geçmişini unutmadı diye kıymetsizleştirilmemiş mi? Sorusunu yönelttim.
İkisi birbirinden farklı şeyler dedi aslında İkincisinde anlatılmak istenen asalettir, asalet yetiştirilmeyle, kültürle, genlerle ilgilidir, Zorlama ile asil olunmaz Umarım önemli insan olma iddiasındakiler kıymetli olmanın önemini de kavrarlar.
Ve İsmini vermediğim dostuma teşekkürler bizi aydınlattığı için
Tabi bu yazıyı okuyup da ders çıkaranlarda olacaktır? Sevgi ile kalın…