İnsanlar hayatları boyunca daima genç bir görünüme ve estetik bir yapıya sahip olmak isterler. Erken dönemlerde bunu elde edebilseler de yaşlanma kaçınılmaz bir sondur. Fakat erken yaşlanma belirtileri zamansız vücut deformasyonları insanların ruh sağlığını kötü bir şekilde etkilemektedir. Yaşlanma kaçınılmaz olsa dahi belirtileri estetik operasyonları ile ortadan kaldırılabilir. Estetik ameliyatlarının en çok kullanıldığı alan yaşlanmayı ortadan kaldırmaktadır. Erkek yaşlanma belirtilerinin en çok meydana geldiği kısım yüz bölgesidir. Yüz bölgesinde meydana gelen yanak ve çene sarkmaları, göz kapağı ve alın kırışıklıklarıdır. Bu nedenle uygulanan yüz gençleştirme operasyonları da en çok kullanılan estetik ameliyatlarındandır. Yüz germe, alın germe ve göz kapağı estetikleri bir bütün olarak uygulandığında bu operasyon ile daha genç bir görünüm elde etmek mümkündür.

Şekil Bozukluğu Estetikleri
Estetik ameliyatları sadece yaşlanma belirtileri değil vücutta meydana gelebilecek şekil bozuklukları içinde kullanılmaktadır. Bacak bölgesinde meydana gelen şekilsel bozukluklar, karın derisindeki çatlaklar ve sarkmalar, meme boyutunda ve konumunda meydana gelen değişiklikler, burunun kıkırdak dokusunda meydana gelebilecek olan hasarlar ve kulak kepçesinin konumundan kaynaklanan sıkıntılar çeşitli estetik ameliyatları ile çözüme kavuşturulabilir. Bu alanda en çok uygulana estetik yöntemi burun estetiğiolarak karşımıza çıkmaktadır. Burun işlevinden ve estetik konumundan dolayı hem anatomik yapısını hem de yüz oranlarına göre şekillinin düzgün olması gereken bir dokudur. Bu yüzden burunda meydana gelen sorunlar kıkırdak dokunun düzeltilmesi ile çözüme kavuşturulabilir.

Saç Dökülmesi Estetiği
Özellikle erkeklerde sıkça görülen bir rahatsızlık olan saç dökülmesi hem erken hem de genç yaşlarda ortaya çıkabilmektedir. Saç dökülmesi erken yaşlanma belirtileri arasındaki ön önemli belirtilerdendir. Saç dökülmelerinin önlemesi kısmen mümkündür fakat genetik bir sorun olduğundan dolayı kalıcı çözümler değildir. Dökülmenin ardından kökü olmayan saçın tekrardan çıkması da imkânsızdır. Saç dökülmesi tedavisi için uygulanabilecek tek yöntem saç ekimi işlemidir. Bu işlem sayesinde yeniden saç yapısına kavuşulurken aynı kalıcı bir çözüm üretilmiş olur. Saç ekimi saç yapısında bulunan ve dökmelere karşı dayanıklı olan saç köklerinin alınarak dökülme bölgelerine ekilmesi ile gerçekleştirilir.