Kehribar taşları içerisinde bulunan örümcek ve karınca gibi böceklerin fosillerini taşıdıkları için değerli bir taş olarak değerlendirildiğinden dolayı; aksesuarlar içerisinde yer almaya başlayarak;  içeren saat ve tesbih modelleri insanların ilgisi dahilinde varlık göstermeye devam edecektir. Farklı biçimlerde ve renklerde yer alan kehribar taşı çeşitleri; insanların zevkleri ve talepleri doğrultusunda saatlerde de yer almaya başlayarak; özellikle kadınların beğenisini kazanmaya farklı bir unsur ile birleşerek sürdürmektedir. Bu sayede de saat tasarımlarının da ayrılmaz bir parçası olmaya da devam eden taşlar olarak da tanımlanmaktadır.

Saat modelleri kadınları ilgilendiren bir aksesuar olarak sürekli olarak tercih edilmekte olup; farklı tasarımları ile de sürekli olarak göz önünde varlık göstermektedir. Saat modelleri kadınlara uygun olan modelleri ile de gündeme gelerek; bu tür modellerin içerisinde kehribar taşı ile de süslenmiş seçeneklere de sayıca fazla olarak yer verilmiştir. seçenekleri her renkten ve her şekilde yer alan tasarımları ile göz alıcı bir aksesuar olarak da gündeme gelerek; kadınların meydana getirdiği kombinlere de uyum sağlayacak şekilde üretilmiş olan aksesuarlar olarak da kabul görmektedir.

Amber taşı erkek saat modellerinde de yer almaya başlayarak; bu seçenekleri ile de adından söz ettiren aksesuarlar olarak dikkatleri üzerine çekmektedir. t seçenekleri ilgi gören bir şekilde tasarlanarak; erkeklerin gerek klasik gerekse de spor giyim tarzına ayak uyduracak şekilde biçimlendirilen aksesuarlar olarak aktif bir biçimde de tercih edilmektedir. Kehribar taşının farklı renkleri ile bezenmiş olan saat modelleri böylelikle erkeklerin görüntüsüne artı bir puan daha kazandıracak olup; ilgi çeken aksesuarlar olmayı da devamlı olarak sürdürecek olan unsurlar olarak kabul görecektir.