Millet iradesinin demokratik seçimler ile belirlendiği ülkelerde bu iradeyi “cebir ve hile” ile aşağı düşürmeye çalışmak Millete olan en büyük saygısızlık ve haksızlıktır. Aziz Milletimiz, 15 Temmuzdaki darbe girişiminde tankların karşısında canı pahasına dimdik durarak Milli iradeye yönelik herhangi bir zafiyet getirilmesinin önünü kapamıştır.

04.04.2021 tarihinde ‘104 Amiralden Montrö Bildirisi’ başlığı altında yayınlanan sözde bildiri, gece yarısının karanlığından istifade eden bir zihniyetin tezahürü olarak görünen, milli irade ve demokrasimize karşı zımnen ve imaen köhnemiş bir tür “darbe” daveti çağrıştıran; aynı zamanda kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizi töhmet altında bırakan karanlık bir girişim niteliğindedir.

Ülkemizin; küresel salgın, bölgesel barış ve güvenlik gibi birçok ulusal ve uluslararası mahiyetteki konularla meşgul olduğu, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yurt içinde ve sınır ötesinde büyük bir fedakârlık ve kahramanlıkla mücadele ettiği bir dönemde; böylesi bir girişimin memleketimizin hayrını istemeyen küresel şer odaklarını ve emperyalist güçleri memnun edeceği ve sadece onların işine yarayacağı açıktır. 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak bu antidemokratik girişimi şiddetle kınıyor, bu tür çağdışı girişimlere karşı her zaman hukukun üstünlüğünü, milli egemenlik ve demokratik hukuk devleti ilkelerini savunmaya devam edeceğimizi ve tüm birimlerimizle Devletimizin ve Aziz Milletimizin yanında olduğumuzu ve her zaman demokrasimize sahip çıkacağımızı ilan ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü