Son yıllarda kent tarihinin en büyük altyapı yatırımlarına tanık olan Ürgüp, İller Bankası ve Belediyemiz  işbirliği ile kentin dört bir yanında yürütülen altyapı çalışmalarına Ramazan ayı boyunca da devam etti.

Altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan yollarda kilitli parke çalışmaları bayrama yetişmesi için hız kazanırken, Ramazan ayı boyunca yapılan ve bayramda yapılacak hizmetlerimizden bazıları şunlar;

1-      Temenni tepesine  “Oruç tut, Sıhhat Bul.” Yazılı mahya yapılması.

2-      Temenni tepesindeki Kılıçarslan Gazi türbesinin bakım ve tefrişinin yapılması.

3-      İlçemiz Sivritaş mahallesine yapılan Bölgenin en büyük camii olan Musalla Camimizin çevre düzeninin, peyzajının yapımının tamamlanarak yaz ayına denk gelen ramazan ayında vatandaşların rahat bir şekilde ibadetlerini yapabilmesi için caminin klimalarının alınması.

4-      Ramazan ayı boyunca 400 aileye gıda yardımı yapılması.

5-      Ramazan ayı boyunca teravih namazından sonra tüm camilerimizde 14.000 adet dondurma ikramı yapılması.

6-      Belediye  çalışanlarımıza aileleri ile birlikte 350 kişilik toplu iftar verilmesi.

7-      İlimize, İlçemize, Köylerimize ve mahallelerimize hizmet eden kişilere (Valimiz, Milletvekillerimiz, Kaymakamımız, İl Genel Meclis üyelerimiz, Belediye Meclis üyelerimiz, Köy ve mahalle muhtarlarımız) iftar verilmesi.

8-      İlçemizde görev yapan daire amirleri, mahalle muhtarları, şehit aileleri, içme suyu şebekemizin yenilenmesinde çalışan işçilerin katılımı ile iftar verilmesi.

9-      Belediye Başkanı Fahri Yıldız’ın Belediyemizi temsilen davet edilen iftarlara katılması.

10-   Mezarlıklarımızın temizlenmesi, arefe ve bayram günü mezarlık ziyaretine gelecek vatandaşlarımıza dağıtılmak üzere Yasin ve tebareke cüzlerinin hazırlanması.

11-   Bayram süresince (3 gün) ÜRTAV tarafından işletilmekte olan Şehir içi açık otoparkların Ürgüp’lü vatandaşlarımıza ve İlçemizi ziyarete gelecek misafirlere ücretsiz olarak kullandırılması.

12-   Bayramın ilk günü şehir içi dolmuşların (09:00 – 17:00) saatleri arasında saat başı ücretsiz olarak hizmet vermesi.

13-   Bayramdan önce yıkanabilecek bütün cadde ve kaldırımların yıkanması.

14-   Bayramın 2. Günü (09/08/2013) İlçe Kaymakamlığımızla birlikte  saat 11:00 ile 14:00 arasında Bayramlaşma programı yapılması.

 

Belediye Başkanı Fahri Yıldız’ın, Ramazan Bayramı mesajı:

Bayramlar kardeşlik, sevgi ve hoşgörü ortamının yeniden tesis edilebilmesine imkan sağlayan müstesna günlerdir.

Bize sevgimizi, birlik ve beraberliğimizi gösterme fırsatı veren bir Ramazan Bayramı'nı daha hep birlikte kutluyoruz.

Yoğun iş temposu nedeniyle yeterince karşılıklı ziyaretleşme fırsatı bulamayan bizlere, bir nebze olsun soluklanıp kendimizi ve yanı başımızdakileri fark etme imkanı sunan, içimizdeki karşılıksız sevme ve paylaşma duygusunu yoğunlaştıran, sosyal yapımızı ve aile bağlarımızı güçlendiren mübarek Ramazan Bayramı'nızı kutluyor,

Sağlıklı ve huzur içerisinde nice bayramlar diliyorum.