İSRAİL ZULMÜ
Adaletsizlik, haksızlık, şiddet, kadın yaşlı çocuk demeden öldürme işte bu İsrail’in Filistin halkına yaptığı. Filistin halkının rızası dışında mülkünü gasp etmek. Filistin halkının canları, malları, ırz ve namusları hiçe sayarak, her türlü saldırıda bulunan zulüm İsrail zulmüdür. Bu haksızlıkları yapan Netanyahu da zalimdir. Hitler ile Netanyahu arasında hiçbir fark yoktur. Bir Devlet terörü ancak bu kadar olur, İsrail in yaptığı bir devlet terörüdür.
Osmanlı zamanında asırlar boyunca Kudüs'te barışı vardı ecdadımız farklı inançlardan, kültürlerden, ırklardan pek çok insanı barış içerisinde orada yaşamalarını sağlamıştır. Ne yazık ki 1948 yılında bu topraklarda kurulan İsrail devleti Kudüsdahil olmak üzere Filistin topraklarının çok büyük bölümünü işgal etmiş etmeye de devam etmekte.
Bütün dünyanın güzü önünde Mescid-i Aksa'da yapılan zulmün İsrail'in ne kadar acımasız, barıştan uzak zorba ve terör devleti olduğunu gösteriyor.
Bu zulüm, tüm Müslümanların Kudüs konusunda bir ve beraber olmalarının önemini hatırlatıyor. Aksi takdirde İsrail'in zulmü gittikçe artıyor ve artmaya devam edecek.Böylece Filistin topraklarının işgaliyle başlayan süreçte Müslümanlar; baskı, zulüm, işkence ve hatta katliama maruz kalmış, her türlü hak ve özgürlükten mahrum bırakılmış, tüm imkânları talan edilerek gasp edilmiştir. Dünyanın gözü önünde bir gasp yaşanmaktadır. Hatta bir avuç İsrail işgalci bir topluluk olarak, başta Batılı devletleri Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere bir takım güç merkezlerinin de desteği ile pervasız ve şımarık tavırlarıyla Ortadoğu’da barış ve huzurun önünde en büyük engeldir. Müslüman ülke liderlerinin dağınıklığı ise İsrail in bu saldırı ve işgal politikası şımarıkça yapmasına çanak tutuyor.
Dünya sessizi Türkiye den başka bu zulmü haykırarak dile getiren başka ülke yok sesi çıkanlar ise sadece cılız sesler. Öyle ki bazı ülkeler İsrail in yaptığı zulmü onaylıyorlar. Batı geçmişte işlediği insanlık suçunun etkisinde, günümüzde dahi mültecilere karşı insanlık suçu işlemekteler. Almanya Hitlerin Yahudi soykırımının vermiş olduğu mahcubiyet ile İsrail’i kınamak yerine zulmüne destek veriyor.
İsrail in bu zalimliği sadece Filistin ile sınırlı kalır mı hayır kalmaz onlar için vat edilmiş topraklar var. Yani Filistin topraklarının işgalinden sonra sıra çevre ülkelere gelecek.Siyonizm'in kurucusu TheodorHerzl, ilk Yahudi devleti fikrini ortaya atmış ve gözünü Osmanlı Devleti sınırları içerisindeki Filistin'e dikti. Sultan 2. Abdülhamid Han'dan Filistin'i isteyen Herzl, teklifi reddedilince Osmanlı'nın yıkılmadan İsrail'i kuramayacağını anladı. Bunun üzerine Osmanlı'yı yıkma faaliyetleri için çaba harcadı. Ne kadar ileri gören bir insanmış Abdülhamid Han. Siyonizm düşüncesinin orta doğunun başına bela olacağını o zamandan görmüş ve bu duruma döneminde engel olmuştur.
Günümüze gelelim bugün akıl tutulması yaşadım isim anmadan bir parti lideri Filistin ve Dünyadaki mazlumların sesi olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ ı katil Netanyahu ile en hafif tabir ile birlikte andı. Sözleri yanlış mı duymuştum Youtube den tekrar izledim inanılır gibi değildi, bu düşünce ancak Siyonistleri sevindirir. Ne diyeyim siyasete değinmeden bu ülke vatandaşı olan hiçbir insan eleştiri fikir özgürlüğü kılıfı arkasına sığınarak bu sözleri sarf edemez… yazık. Sözlerime Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’ un şiiri ile son vereyim.
ZULMÜ ALKIŞLAYAMAM
Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem;
Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.
Biri ecdadıma saldırdımı, hatta boğarım! ...
-Boğamazsın ki!
-Hiç olmazsa yanımdan kovarım.
Üçbuçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam;
Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam.
Doğduğumdan beridir, aşığım istiklale;
Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale!
Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum?
Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!
Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim,
Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!
Adam aldırmada geç git! , diyemem aldırırım.
Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!
Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu...
İrticâın şu sizin lehçede ma'nâsı bu mu?
18.05.2021
İhsan BİÇKİN