KANLICALI BİR YAZAR : MUSTAFA GÜLSEVEN

Dr. Faruk GÜÇLÜ

1947 yılında Kozaklı ilçesi Kanlıca Kasabası’nda dünyaya geldi. İlkokulu köyünde okudu. Ortaokul ve Liseyi Kayseri Sümer Ortaokul ve Lisesinde tamamladı.1970 yılında Ankara’ya gelerek üniversite eğitimine başladı. 1974 yılında Ankara Üniversitesi SBF İktisat-Maliye Şubesini bitirdi. Aynı yıl Sayıştay denetçisi olarak göreve başladı. 1999 yılında emekli oldu. Emekli olduktan sonra bir süre yeminli mali müşavirlik ve bilirkişilik yaptı. Çok sayıda mesleki kitap ve makale yazdı. İhaleye Fesat Karıştırma ve Edimin İfasına Fesat Karıştırma, Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Kanunu bunlardan bazılarıdır.

20 Ekim 2017 Tarihinde Ankara’da vefat etti. Mezarı Ankara Karşıyaka Mezarlığındadır.

Mesleğini alabildiğine ciddiyetle yapan merhum Mustafa Gülseven aynı zamanda duygusal bir mizaca sahiptir Öykü ve şiir kitapları yazmıştır. Zehirli Neşriyat(Gölge Yayınları),Mutlu Köyün Mutsuz Kadını(Sam Yayınları) ve Cennetten Çıkışın Öyküsü(Sam Yayınları) isimli öykü kitapları ile Özgürlüğün Tutsaklığı isimli bir şiir kitabı vardır.

Mustafa Gülseven’in kamu görevi esnasında yayınladığı şiir kitabında “Gülüsever” soyadını kullanmayı tercih ettiği görülmektedir. Kalır isimli şiiri ise günümüz ortamını en güzel yansıtan özellikler taşımaktadır.

Mustafa Gülseven bir kız bir oğlan iki çocuk babasıdır.

Disiplinli bir çalışma tarzına sahip olan Gülseven doğup büyüdüğü köy olan Kanlıca konusundaki anılarını derin bir iç çekerek anlatılırdı..Kanlıca’nın çalışkan, dürüst insanları O’nun öykülerine de yansımıştı.