Nevşehir’in Acıgöl ilçesine bağlı Karacaören Köyü Cumhuriyet İlkokulu, Cumhuriyetimizin 102. yılı dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
“Türk Bayrağı Sergisi” adıyla düzenlenen etkinlikte, maarif modeli kapsamında yerel motifler ve doğal malzemeler kullanılarak hazırlanan eserler büyük beğeni topladı.
Serginin açılışı, Acıgöl Kaymakamı Alperen Celepci ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Semih Kırım’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Açılış törenine ayrıca ilçe protokolü, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Veli, Öğrenci ve Öğretmen İşbirliğiyle Hazırlanan Eserler
Karacaören Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri, öğretmenleri ve velileri el ele vererek Türk Bayrağı temalı özgün eserler hazırladı. Sergide, yerel kültürün izlerini taşıyan materyallerle yapılmış bayrak kompozisyonları, resimler ve el işi çalışmalar yer aldı.
Okul yönetimi, serginin maarif modeline uygun olarak “öğrencilerin milli değerleri sanatsal üretimle öğrenmelerini” hedeflediğini vurguladı.
Cumhuriyet Coşkusu Karacaören’de Yaşandı
Sergi açılışında konuşan yetkililer, Cumhuriyet’in 102. yıl dönümünün böylesine anlamlı bir etkinlikle kutlanmasının gurur verici olduğunu belirtti.
Öğrencilerin hazırladığı çalışmalar ziyaretçiler tarafından büyük beğeni toplarken, etkinlikte milli marşlar ve şiirlerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşandı.
Eğitimde Değerler ve Katılım Vurgusu
Acıgöl Kaymakamı Alperen Celepci, sergi sonrası yaptığı değerlendirmede, öğrencilerin Cumhuriyet değerlerini sanatla ifade etmesinin önemine değinerek emeği geçen herkese teşekkür etti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Semih Kırım ise bu tür etkinliklerin öğrencilerin tarih bilincini güçlendirdiğini belirterek okul yönetimini, öğretmenleri ve velileri tebrik etti.
Karacaören Cumhuriyet İlkokulu idaresi, bu etkinliğin yalnızca bir sergi değil; aynı zamanda milli birlik, dayanışma ve kültürel kimliği yaşatma projesi olduğunu ifade etti.
Cumhuriyetin 102. yılı, Karacaören’de öğrencilerin el emeği ve kalp emeğiyle anlamlı bir şekilde kutlandı.