Yarışma öncesinde sporcuların Cuma günü Kayseri’de olacağını söyleyen Erciyes A.Ş. Genel Müdürü Murat Cahit Cıngı, Erciyes Dağı’nda daha önce çeşitli yarışmalarda düzenlediklerini belirterek, “Cumhuriyet rallisinden otomobil rallisinden tutun da bisiklet yarışına kadar treeking, tırmanış, zirve tırmanışlarına kadar bir çok faaliyete ev sahipliği yaptı Erciyes. Bu hafta sonu yapacağımızı yarış da Erciyes ultra sky isimli ve gerçekten uluslararası platformlarda ses getirecek. Uluslararası önemli atletlerin katılacağı bir koşu müsabakası olacak” dedi.
 
“Burada hedefimiz Erciyes’in o tarifi imkansız tabiat güzelliklerine bütün insanlığı şahit kılmak ve sporculara profesyonel bir koşu imkanı sağlamak, bir dağ koşusu gibi ortam oluşturmak” diyen Murat Cahit Cıngı, “Dolayısıyla bu yapmış olduğumuz aktivite de sadece Kayseri ve Türkiye’de değil dünyada iyi atletlerin katıldığı ve dünyadaki koşu camiasının atletizm camiasının ilgisini çekecek bir yarış olacak diye ümit ediyoruz. Yerli yabancı bir çok atlet katılıyor bu yarışmaya çünkü çok zorlu ve profesyonellik gerektiren bir yarış olacak hafta sonu ultra sky” diye konuştu.
 
Yarışmalar çerçevesinde vatandaşların da katılabileceği bir etabın bulunduğunu açıklayan Erciyes A.Ş. Genel Müdürü Cıngı, “Halk yarışı olarak tabir ettiğimiz grad fondo kısmını Erciyes Tekir Yaylasından Kıranardı Kent ormanına kadar yapacağız. Orası herkesin katılabileceği orta dereceli spor yapan bütün vatandaşlarımızın amatörlerin iştirak edebileceği ve mücadele edebileceği bir parkur ama onun dışında 25 km, 64 km ve Vertical Kilometra diye isimlendirilen dikey yarış var. Bunlar sadece profosyonel ve anteramanlı şimdiye kadarda kondisyonunu sağlam tutmuş müsabıkların iştirak edebileceği yarışlar olacak zira bu yağışlar tamamen Erciyes Dağı’nın o kendi orijinal ortamında dere tepe çıkarak ve inerek çok uzun km’lerde yarışabileceği zorlu parkurlar. Sonuncudan başlayacak olursak bin metre irtifa sağlamak üzere koşulabilecek bir parkurumuz var Hisarcık kapı 2 bin 300 metreden başlayıp 3 bin 400 metreye çıkacak bin metre koşucuların parkurdan ziyade yarışmacıların irtifa kazanmak için koşacakları bir parkur var. O Türkiye’de ilk defa bu kadar yüksek, yarışın biteceği bir yarış olarak karşımıza çıkmakta ve bu yönlü bir ilk diğer yarışımız Tekir Yaylasından başlayıp Sütdonduran yaylasına kadar olan 25 km tamamen Erciyes Dağı’nın dağlık şartlarında gerçekleşecek ve zorlu bir parkur onun devamında da Erciyesin zirvesini 360 derece dolaşan çok daha zorlu bir parkurumuz var. O da 64 km ve 3 ilçemizin sınırlarından koşup Develi üzerinden harabelerden Tekir yaylasına tekrar dönerek yarışmacılarımızın
 
Finishe ulaşabilecekleri bir parkur. Dolayısıyla hem profesyonel hem de amatörler için Erciyes’in güzel bir koşu ortamı sunduğunu da bu yarışmacılar neticesinde ispat etmiş olacağız” dedi.
 
Cıngı, “ Hatt-ı zatında dünyadan bir çok yarışmacı ve atlet Erciyes’te müsabaka yapmasalar bile en azından yaz antrenmanları için gelip burada Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün kamp merkezinde konaklıyorlar ve her gün antrenman yapıyorlar. Sadece koşucular değil güreşçiler, bisiklet profesyonelleri halterciler ve bir çok spor dalında Erciyes’in ferdi sporlarda özellikle güzel bir irtifa kamp merkezi olduğunu şimdiye kadar dünyaya ispat ettik. İnşallah bundan sonra yine yapacağımız yatırımlar neticesinde Erciyes’de futbol, basketbol, yüzme ve atletizmi daha da kurumsallaştıracak insanlarımızın daha profesyonel ve planlı bir ortamda kamp yapmalarını temin edecek yatırımlarımızda önümüzdeki günlerde yıllarda devam edecek” ifadesinde bulundu.
 
Yarışmanın organizatörü Atıl Ulaş Cüce ise, “Erciyes’te ultra sky trail kategorisinde bir yarış düzenleyeceğiz bu hafta sonu. Yarışımız uluslararası bir yarış yabancı katılımcılarımız da var ayrıca uluslararası kabul de görmüş bir yarış ITRA (internetional Trail Running Association) üyesiyiz ve kendileri parkurumuzu değerlendirmeleri sonucu buraya katılan katılımcıları 4 puan değerinde diğer yarışlara katılacakları takdirde yani burayı bitirdiklerinde 4 puan alabileceklerini söylediler. Şu anda 200’e yakın katılımcımız var. Bu hafta sonu çeşitli parkurlarda 10 km kolay parkurumuz var 25 km ve ultra sky trail olan 64 km’lik bir de Türkiye’de ikincisi yapılan ve en yüksekte bugüne kadar bitecek olan bir yarışımız var 3 bin 346 km’de bitiyor. Vertical Kilometer dikey kilometre deniyor. Buna 4,5 km de bin metre yükselinebilen bir yarış. Çok kısa ama çok zor bir parkur. İspanya, İngiltere, Amerika, Slovakya, Türkiye’den sporcular katılacak” diyerek yarışma hakkında bilgi verdi. 
 
Ultra Sky Trail Erciyes Dağ Koşusu’na eşi ile birlikte hazırlanan Alper Dalkılıç ultra maraton koşucusu ve yarış organizatörü olduğunu söyledi. Erciyes’e tırmanış amaçlı olarak bir çok defa geldiğini söyleyen Dalkılıç, “Kış tırmanışları yapmıştım özellikle Erciyesin yaz hali de gerçekten görülmeye değer burada kampta kalıyoruz. Dün etabın bir kısmını yürüdük zorlu bir etap ama keyifli bir etap olacak gerçekten. Arkadaşlarımızda canla başla çalışıyorlar gerçekten özellikle yerel yönetim olsun ve diğer kuruluşlarında desteğiyle iyi bir şekilde ilerliyor. Özellikle bu tarz yarışlara destekler gerçekten çok önemli çünkü gerçekten çok zorlu bir etkinlik yapıyor arkadaşlarımız bizlerde organizasyon yaptığımız için bunu çok yakından biliyoruz tanıyoruz. Güzel bir organizasyon olacak farklı etaplarda gerçekleşecek biz 64 km etaba katılıyor olacağız daha sonraki Pazar günü de kısa bir etap yaklaşık 4.5 km vertical kilometer koşusuna da katılıyor olacağız şimdilik her şey gayet güzel gözüküyor. Destekleri için de organizatörlere herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Yarışa Alper Dalkılıç ile birlikte hazırlanan Melina Poyakova ise, “Ben de yaklaşık 5 sene ultra maratonları koşuyorum. Erciyes’e ilk gelişim. Burayı çok beğendim. Niye geldik sorarsanız çünkü rota çok güzel aynı zamanda da çok zorlu. Cumartesi günü 64 km koşacağız ertesi sabah her şey yolunda giderse vertical kilometer koşuyor olacağız. Şimdiden bütün arkadaşlara başarılar ve organizasyona çok teşekkür ediyoruz umuyoruz ki çok keyifli geçecek yarışımız” dedi.