Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık A.Y.Ç. ve 76 yaşındaki mağdur E.Ö. ile avukatlar hazır bulundu.
"ALLAH RAZI OLSUN HAKİM BEY"
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık A.Y.Ç.’ye ’Beden bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı yağma’ suçundan 6 yıl hapis cezası verdi. Tutuklu sanık A.Y.Ç. karar sonrası mahkeme başkanına ’Allah razı olsun hakim bey’ demesi duruşma izleyenlerini şaşırttı.
"YARDIM ETME BAHANESİYLE YAKLAŞTI"
76 yaşındaki mağdur yaşlı kadın E.Ö. ise mahkeme sonrası İHA muhabirine yaptığı özel açıklamada, başından geçen olayı şöyle anlattı:
"Melikgazi ilçesi Küçükali Mahallesi’nde ikamet ediyorum. Bankadan 800 TL paramı çektim. Bu parayı 20 yıl çalışarak alın terim ile kazandım. Bankadan çıktıktan sonra 30-35 yaşlarındaki sanık yanıma geldi. Bir elimde çantam ile bastonum, diğer elimde ise bir poşetim vardı. Poşetimi taşımak istedi, ben de kabul etmedim. Uzaklaştıktan sonra, geri dönmüş, fark etmedim. Sanık çantamı zorla aldı. Ne kadar dirensem de çantamı alıp, kaçtı. Daha sonra ileride çantamın içerisini dökmüş ve sadece 800 TL’mi alıp kaçmış. Yakalandı ama emekli maaşım gitti, zararım giderilmedi. Sanık evli ve çocukları varmış, 6 yıl hapis cezası aldı."