Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs salgını ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan," Bu geceden itibaren 30 büyükşehir ve Zonguldak ilimizi belirli istanalar haricinde araç giriş çıkışına kapatıyoruz. 20 yaş altındakilerinde sokağa çıkması yasaklandı. " dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ülkemizin tamamında daha önce 65 yaş üzeri uygulanan sokağa çıkma yasağını 20 yaş altına da getirdik. 1 Ocak 2000 ve üstü doğumlular sokağa çıkamayacaktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İkazlara uymayarak aksi yönde davranışlar sergilemekte ısrar edenlere gereken idari ve adli cezalar tereddütsüz şekilde uygulanacaktır."

Bu gece yarısı ülke genelinde yeni tedbirler geldi.

31 ŞEHRE GİRİŞ ÇIKIŞLAR KAPATILDI 

30 Büyük şehir ile Zonguldak illerinde araç giriş çıkışı yasaklandı(hususi haller,lojistik,tedarik zincirini transit geçme şartı ile serbest)

-Bu gece itibariyle 30 büyükşehir ile Zonguldak ilimizi belirli istisnalar dışında araç giriş çıkışına kapatıyoruz. Gıda, temizlik ve zorunlu ihtiyaçlar dışında giriş çıkış yapılamayacak.

20 YAŞ ALTI İÇİN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GETİRİLDİ

Bu geceden itibaren 20 yaş altı yani gençler ve çocuklara da sokağa çıkma yasağı geldi.

-Ayrıca 20 yaş altına sokak çıkış yasağı getiriyoruz. 1 Ocak 2000 ve üstü doğumlular da tıpkı 65 yaş gibi sokağa çıkamayacaktır.

Sokağa çıkma kısıtlamasını 20 yaş altı için de getiriyoruz. Gece yarısından itibaren gençler de 65 yaş üstü gibi sokağa çıkamacaklardır. 

TOPLU ALANLARDA MASKE TAKILMASI ZORUNLU HALE GETİRİLDİ
-Dışarıya çıkma dışında pazar gibi toplu ulaşım gibi kalmak isteyen vatandaşlara maske takma zorunlu hale gelecek.