Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği, Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısını 15 Nisan 2016 Cuma günü Kırşehir'de Ramada Kırşehir Resort Termal Otel'de gerçekleştirdi.
Toplantıya Birlik Başkanı ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'nin yanı sıra JKBB üyesi belediyelerin başkanları, meclis üyeleri, birlik danışmanları ve belediyelerin temsilcileri katıldı Kırşehir'de Ramada Kırşehir Resort Termal Otel'de gerçekleşen toplantı Başkan Bahçeci başkanlığında, katip üyelerden oluşan divanın teşekkülü ile başlayan Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği'nin Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, açılış ve yoklamanın ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.
Gündem öncesi Nisan Ayı Olağan Meclisi'nin açılış konuşmasını yapan Başkan Bahçeci Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’un geçirdiği kalp krizi sonrası üzüntülerini belirterek konuşmasına başladı.
Durumunun ise iyi olduğunu söyledi. Başkan Bahçeci yaptıkları çalışmalar ile Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği'ni belli bir noktaya getirdiklerini, Türkiye'de jeotermal enerjinin öneminin daha da arttığını vurguladı. Bahçeci, üye belediyelerin verdikleri destekler ile birliğin her geçen gün daha da büyüdüğünü söyledi. Toplantıların yapıldığı bölgelerin jeotermal kaynakları ile ilgili problemlerini de çözmek için girişimlerin yapıldığını belirten Başkan Bahçeci, Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın hayırlı olmasını temenni etti.
Birlik Başkanı Yaşar Bahçeci'nin konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Birliğe üyelik kabulünün görüşülmesi ile üye sayısı 102 oldu. 2015 yılı faaliyet raporu ve kesin hesabının görüşülmesinin ardından gündemin son maddesi olan dilek ve temenniler ile Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı sona erdi. Seçime tek aday olarak giren Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, tekrar birlik başkanlığı görevine seçildi. Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Merkezi yapılan oylama ile Kırşehir’den Ankara’ya alındı. Yapılan değişiklikle bundan sonraki çalışmaların daha etkili ve yoğun şekilde devletin merkezinde yapılacağını ve üye belediyelerin bundan sonraki süreçte Ankara’da ki işlerinin takibinin daha kolay yapılabilmesi amacı ile birliği Ankara’ya taşıdıklarını ifade etti.
Danışma Kurulu üyeleri ile toplantı yaptıklarını anlatan Birlik Başkanı Yaşar Bahçeci, “Elimizde ki bütçe ile neler yapabiliriz diye istişare yaptık. Planlamayı yaptık. Görüş birliği oldu. Şehirlerin sahipleri bizleriz. Bizler ne yaparsak o olacak. Enerji Bakanı ile bir görüşmemiz olacak.
Kendilerine Jeotermal hakkında da bilgilendirme yapacağız. 2015 Mayısında Dünya Jeotermal kongresine de katılım gösterildi. Birliğimiz stant açarak bilgilendirme yaptık. Türkiye dünya da jeotermal alanında bir gelişme gösterdiğimiz ortaya çıktı. Ne yapmamız gereği ortaya net şekilde gösterilmeli, jeotermal noktasında en üst düzeyde çalışmalar yapılmalı. İllerin bütün potansiyellerini bilmemiz gerekir. Sizin önerilerinizi de daima önemsiyoruz. Ekim ayı toplantısını Urfa ili Haliliye Belediyesi tarafından yapılacak.”dedi. Toplantının seçimin merkezinde olduğunu belirten Birlik Başkanı Yaşar Bahçeci, “Yozgat’ın Sorgun ilçesinde de bir eğitim programı planlayacağız.
Elimizde ki envanterleri en iyi şekilde kullanarak gerekli olan bütün çalışmaları gerçekleştireceğiz. Bütün başkanlarımızın tecrübelerinden de faydalanacağız.” dedi .Öğleden sonraki toplantı JKBB ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci bir konuşma yaptı. Başkan Bahçeci Birlik üye Belediyelere tekrar Başkanlığa seçikleri için teşekkür ederek 3 yıl boyunca birlik başkanlığında en iyi hizmeti yapacaklarını söyledi.Toplantıda Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya ve Kırşehir Valisi Necati Şenkaya'da konuşma yaptı. Konuşmaların ardından JKBB ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci birlikte Danışmalık yapan hocalara plaket verdi. Panelistlerin konuşmalarının ardından soru ve cevaplarla devam eden program, soruların cevaplanmasıyla. JKBB’nin Ekim ayı toplantısı programı sona erdi. Toplantı Cumartesi günü katılımcılara Kırşehir tarihi ve kültürel teknik gezi ile sona erdi


Kırşehir Objektif