KLAKSON (KORNA) İLETİŞİMİ

Klakson (Korna); motorlu taşıtlar, bisiklet, scooter da vb. araçlarda sesle işaret vermek ikaz etmek için içinden hava geçen veya elektrik akımı ile çalışan boru. Kelime anlamı ile pek bilmemek ile birlikte günümüzde kullanım amacı ile en azından ben böyle biliyorum.

Klakson (Korna) günlük hayatımızda bizimle birlikte yaşıyor hemen hemen hepimiz günlük trafikteyiz ve motorlu ve motorsuz kara taşıtlarının da bu cihazları kullanması olası olduğu gibi belki de aşağıda anlatacağım gibi gereksiz veya amacı dışında kullanımına çok sık rastlamaktayız. Maksadım burada çok bilgiçlik taslamak değil veya sen hiç klakson kullanmıyorsun sorusuna muhatap olmak değil. Herkes gibi benimde kalabalık olan trafikte geçirdiğim zamanda klaksonun gerekli veya gereksiz kullanımında duyduğum rahatsızlık ve başka insanlara da verdiği rahatsızlık.

Şehir içi trafikte trafik ışığında bekleme çok insan için sıkıcı geliyordur, ama gerekli düzenli bir trafik için kontrollü geçişlerin sağlanmasına ihtiyaç var. Şehir içinde hız sınırı uygulamasına da ihtiyaç var. Araçların trafikte seyrinde araç üzerinde bulunan ve hepsi bir anlam taşıyan ışıklı uyarıcılara da ihtiyaç var. Bu yukarda saydıklarım ihtiyaç olduğu gibi gerekli ve zorunlu. Klaksonda bunlardan biri, bunları gerektiği anlarda kurallara uygun kullanmak bizlerin görevi.

Sabahları seyyar sütçü nün klaksonu ile irkiliyoruz, mahalleye klakson çalarak giriyor kesintisiz her sokakta klaksonunu çalarak kendisinin geldiğini mahalle sakinlerine bu şekilde duyuruyor. Ara sıra mahalleden kendisine ikazlar yapılsa da aldırış ettiği yok, iletişimi klaksonla sağlamanın hakkı olduğunu düşünüyor olsa gerek. Sonra apartmanlardan birine camdan bakmaları veya aşağıya gelmeleri için başka bir sürücü klakson ile iletişim kurmaya çalışıyor, o kişi camdan bakana kadar veya aşağıya yanına gelene kadar. Eee sağlık olsun kapının ziline basarak veya telefon ile aramak yerine böyle bir iletişim yolu seçmiş.

İşe gideceksin veya başka bir işin için trafiğe çıkacaksın hadi Allah kolaylık versin; ilk trafik ışığında bekleme sabırsızlığı baş gösteriyor, yeşil ışığın yanmasına daha saniyeler varken arka da bekleyen araç lar tarafından öndeki aracın hareket etmesini söyleyen klaksonla iletişim sağlıyorlar ne diyelim Allah sabır versin. Durun daha bitmedi karşı taraftan gelen araç veya yaya gelen giden insana klakson ile selamlaşma faslı başlıyor, bu arada birde motorlu kuryeler var hiç beklenmedik bir anda iki aracın arasından geçmeler, birden bire aracın sağından geçerek motorlu taşıt olduğunu unutan veya bilse de kurala uymayarak birden bire trafiği tehlikeye düşüren bunlara da Allah fikir versin diyelim. Bakalım klaksonla iletişim sadece bunlarla sınırlı kalıyor mu? Ben de isterdim ama pek öyle değil; trafikte her hangi bir kusuru olana veya kızdığımız birine iletişimi klaksonla kuruyoruz, yanına yaklaşıp, kenarına vararak veya arkadan takip ederek uzun uzun klakson çalıyoruz tabi öbürü de buna aynı şekilde karşılık veriyor. Sonuç olarak kızgınlığımızı, küfrü, seni döverim’ i vb kelimeleri klaksonla söylüyoruz. Daha da ileri giderek araçlar durmuş ise başlanıyor kavga etmeye, klakson ile iletişimin sonucu bu. Örnekler o kadar çoğaltılabilir ki bu durumlara hemen herkes şahit oluyor, hemen cezai işlem demeyin! klakson un bir iletişim aracı olmadığını bilelim yeter.

Nevşehir in gürültü kirliği ile bir araştırma yapılıp yapılmadığını araştırdığımda ben 2017 yılı Aralık ayında daha önceden çalışması yapılan bir araştırma sonucuna ulaştım. Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç Dr. Sayın Erkan KALIPÇI ve Nevşehir Belediyesi Çevre Mühendisi Sayın İsmet BİLGEN tarafından yapılan araştırma ve incelemede sonuç 70-80 dBA (ses seviye ölçümü) aralığında olduğu tespitine varmışlar. Bunu örnekleme gerekirse daha anlaşılır hale getirilir, yanımızda bir elektrikli süpürgesi veya saç kurutma makinasının çalışırken çıkardığı ses seviyesine eşit gelir. Klaksonla iletişimsiz günler dileklerimle.

İhsan BİÇKİN

22.08.2022