Kaymaklı Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Kaymak Festivali bu sene 30 Ağustos Zafer Bayramı ile birlikte gerçekleşti.

Kaymaklı Yeraltı Şehri Otoparkında gerçekleşen açılış törenine Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya, Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren, Kavak Belediye Başkanı Feridun Bağcı, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Gökhan Göğdemir, Kaymaklı Tarım Kredi Müdürü Ali Ertan Kırım, Nevşehir Süt Üreticileri Birliği Başkanı Gani Eren ve kamu kurum temsilcileri katıldı.

Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç’in açılış konuşmaları ile başlayan festivalde Kaymak Yarışmasında kadınlar hünerlerini sergiledi. 12 sade kaymak ve 7 süslü kaymak yarışmacısının maharetlerini gösterdiği yarışmanın jüriliğini ise protokol üyeleri üstlendi.

Yarışmanın sonuçlarını ise AK Parti Nevşehir Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, MHP İl Başkanı İlhan Kaya ve Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç birlikte açıkladılar.

Sade Kaymak kategorisinde birinci olan isim Nurcihan Erdener olurken, ikinci Ayşe Güney, üçüncü Fatma Ünal oldu. Süslü kaymak kategorisinde ise birinci Havvanur Karaketir, ikinci Emine Şenel, üçüncü Nurcihan Erdener oldu.

Birincilere Nevşehir Süt Üreticileri Birliği ve Kaymaklı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından süt sağım makinaları, ikincilere protein paketi ve üçüncülere Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından 4'er çuval süt yemi verildi.

12. Kaymak Festivaline katılan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Birlik ve beraberlik vurgusu yaptığı konuşmasında bu tür etkinliklerin her daim birliğimizin ve beraberliğimizin pekişmesini sağlayacağını belirtti.

Kültürel değerlerimiz ve yöresel lezzetlerimizin tanıtılması yaşatılmasının önemine vurgu yapan Milletvekili Açıkgöz, Festival için Belediye Başkanı Harun Çekiç'i tebrik ederken tüm Kaymaklı halkının 30 Ağustos Zafer bayaramınıda kutladı.