Kültür ve Turizm Bakanlığınınkatkılarıyla, Nevşehirli Valiliği ve Nevşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Türkiye Tanıtma Derneği (TANITMADER) koordinasyonunda bu yıl 6. kez gerçekleştirilecek olan 'Uluslararası Turizm Filmleri Festivali' kapsamında Kapadokya Alan Başkanlığı Konferans Salonunda Basın Toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran ile Festival Başkanı Can Saraçoğlu ve basın mensupları katıldı.

35 ülkeden 55'e yakın sanatçı, yönetmen ve yapımcı geçmişten günümüze çok sayıda film, dizi, belgesel ve reklam filmine ev sahipliği yapan Kapadokya’da festivale katılacak.

Vali İnci Sezer Becel, '6. Uluslararası Turizm Filmleri Festivali' açılış programı öncesi düzenlenen basın toplantısına katılarak basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Festival Başkanı Can Saraçoğlu, toplantıda yaptığı açıklamada, daha önce 4 kez İstanbul'da, geçen yıl ve bu yıl ise Kapadokya’da gerçekleştirilen festivalin, Türkiye ve bölge turizmine önemli katkılar sunacağını vurguladı.

75 ülkeden yaklaşık 450 filmin değerlendirileceği festivalin, 5 Haziran'da ödül töreniyle sona ereceğini belirten Saraçoğlu, "35 ülkeden 70'e yakın misafirimiz, dünyaya Türkiye'yi ve Kapadokya'yı tanıtacak. Etkinlikte çekilen her kare fotoğraf dünyaya servis edilecek. Festivali düzenlerken güvenlik, sağlık ve hijyen koşullarını en üst seviyede tutuyoruz. Katılımcı sayısı da sınırlı tutuluyor. Umarım gelecek yıldan itibaren daha geniş kapsamlı olarak düzenleyebiliriz. Festival sonunda, 8 kategoride 38 ödül verilecek." dedi.

'6. Uluslararası Turizm Filmleri Festivali' Açılış töreni ve film gösterimleri ile başladı...

23 ülkeden 55'e yakın oyuncu, yönetmen ve yapımcı ile turizm sektörü temsilcisini buluşturan Uluslararası Turizm Filmleri Festivali'nin altıncısı Nevşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde başladı.

Gündüz bölümü NEVÜ'de düzenlenen "Turizm Tanıtım Stratejileri" konulu panelle start alan film festivali basın lansamanı sonrasında klasik araçların korteji ve ardından davetlilerin dünyanın en büyük yamaç yerleşim merkezi Kayaşehir ziyareti, Nevşehir Kalesi’nde filmlerin kısa gösterimi ve konuşmalar ile devam etti.

Açılış konuşmasında bu sene 6.sı düzenlenen Uluslararası Turizm Filmleri Festivaline ev sahipliği yapıyor olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran; "Rüyaları süsleyen, Kayaşehir'imizde; "Uluslararası Turizm Filmleri Festivali" Açılış törenimizi gerçekleştiriyoruz. 55'e yakın oyuncu, yönetmen ve yapımcının katılımlarında, Uluslararası Turizm Filmleri Festivali" ile Nevşehir'imizi, Kayaşehir'imizi ve Kapadokya'mızı Uluslararası arenada tüm Dünya'ya tanıtıyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından festival, Nevşehir Kalesi'ndeki ilk film gösterimiyle başladı.