Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu ile iç paydaş olan Avanos Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASEM); Avanos’ta bulunan çömlek ustaları, seramik atölye işletmecileriyle bir araya gelerek dış paydaş toplantısı gerçekleştirdi. 

Doç. Dr. Betül Aytepe Serinsu, Öğr. Gör. Bahadır Cem Erdem, Avanos Kaymakamı Olgun Öner, Avanos Belediye Başkanlığından bir temsilcinin de yer aldığı istişare toplantısında; Avanos çömlekçiliğinin sorunları, Avanos’u markalaştırmak adına beraber ne tür adımlar atılabileceği, ASEM, MYO, Avanos Kaymakamlığı, Avanos Belediyesi birlikteliğiyle, çömlekçiliği geliştirmek adına katkıların neler olabileceği konuları konuşuldu. İdari ve akademik desteklerin yanı sıra; çömlek ustalarının beklentileri, ihtiyaçları tartışılarak sonuç odaklı yaklaşımlar arandı. 

Avanos’un nadide bir çömlek merkezi olması ve bu özelliğini kalite, ürün, tasarım, reklam boyutunda daha ileriye taşımak için toplantıların devam edeceğini belirten Doç. Dr. Betül Aytepe Serinsu ile Öğr. Gör. Bahadır Cem Erdem, çömlek usta ve seramik işletmeleriyle birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirttiler.  

Toplantı sonunda dış paydaş anketleri yapılarak, birimler bazında ön değerlendirmeler yapıldı.