Güray Müze aile olarak başlatmış olduğumuz kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında, Kasım ayında, doğumunun 125. yılı dolayısıyla Aşık Veysel Şatıroğlu’nu tarihin ve sanatın doğal güzellikle buluştuğu Güray Müze’de konuk ediyoruz.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Güray Müze’nin birlikte hazırladığı “Aşık Veysel’den Esintiler” etkinliğimizin çok değerli konukları var. İlk konuğumuz düzenlediği ve katıldığı etkinliklerle Aşık Veysel’i gençler ve çocuklarla buluşturmayı öncelikli amaç edinen ve dedesini anlatan Aşık Veysel’in torunu Gündüz Şatıroğlu. İkinci konuğumuz “Renklerdeki Işık: Aşık Veysel” koleksiyonu ile son yıllarda Aşık Veysel’le çıktığı yolculukta, Aşık Veysel’in köyü Sivrialan’da dahil pek çok şehirde sergi açan ressam Funda İyce Tuncel. Son konuğumuz ise Aşık Veysel’in türkülerine ses veren, dün ile bugün arasında köprü kuran değerli sanatçımız Cengiz Özkan.

Özellikle genç arkadaşlarımızın katılımını beklediğimiz etkinliğimize tüm halkımızı davet ediyoruz. (Etkinliğimiz, konserde dahil olmak üzere ücretsizdir)

Program; 8 Kasım 2019 Cuma 18:00

Funda İyce Tuncel'in “Renklerdeki Işık: Aşık Veysel” resim sergisinin açılışı

Aşık Veysel'in torunu Gündüz Şatıroğlu'nun "Aşık Veysel" isimli konuşması

Cengiz Özkan'ın "Aşık Veysel" konseri