Her hafta Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri kurulan halk panayırında 4. hafta da geride kaldı. Her hafta birbirinden renkli etkinlik ve faaliyetlere ev sahipliği yapan panayırda bu hafta unutulmaya yüz tutan bir gelenek genç nesillere aktarılmak üzere temsilen yaşatıldı.
Cumhuriyet meydanında bileğine ve gücüne güvenen gençlerin katılımıyla kelle atma yarışması düzenlendi. Geleneğin genç nesillere öğretilmesi ve aktarılması niyetiyle çocuklar için de ayrıca yarışma düzenlendi.
Yarışma için kumaştan yapılan kelle maketleri kullanıldı. İçi doldurularak ağırlaştırılan kelle maketlerini, 3 metreden başlayarak kademeli şekilde yükseltilen halat üzerinden aşırmaya çalışan yarışmacılar kıyasıya rekabet etti.
Yarışmaya büyükler kategorisinden 23 yarışmacı katıldı. 4,5 metre yüksekliğe çıkartılan halattan kelleyi aşırmayı başaran Avanoslu Murat Yavuz yarışmanın birincisi olarak Cumhuriyet altını kazandı.
Çocuklar için hazırlanan içi sünger ile doldurulmuş inek kellesi maketi ile çocuklar da kıyasıya yarıştı. Çocuklar kelle atma oyununu çok sevdi. Yarışma sona erdikten sonrada uzun süre sıraya girerek kelle atma oyunu oynayan çocuklar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.