Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Türkiye-Azerbaycan kardeşlik gecesi etkinlikleri kapsamında, Azerbaycanlı resim sanatçılarının Uçhisar Kalesi’nde açtıkları resim sergisinin açılışına katıldı.

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinde, dünyanın ilk doğal gökdeleni olarak da nitelendirilen ve geçmişi Hittiler dönemine kadar uzanan 179 metre yüksekliğe sahip Uçhisar Kalesi girişinde, Azerbaycan-Türkiye kardeşlik gecesi etkinlikleri kapsamında resim sergisi açıldı.

Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen’in de katıldığı sergide ,  Azerbaycan milletvekili GanirePashayeva, katılımcılara bilgiler verdi.

Pashayeva şöyle konuştu. “ Uçhisar Belediyemizin ev sahipliğin Azerbaycan’dan gelen iki ressam kardeşimizin Türkiye’yi hiç görmeden çizmiş oldukları resimlerin sergisini bugün burada açıyoruz. Azerbaycan’dan gelen ve ilk kez Azerbaycan dışında sergi açan bu kardeşlerimiz Türkiye’yi görmeden Türkiye’nin resimlediler. Bu demek oluyor ki orada bir köy var uzakta gitmesek de görmesek de o köy bizim köyümüzdür sözünün en güzel göstergesidir” diye konuştu.

Azerbaycan Milletvekili GanirePashayeva’nın konuşmasının ardından serginin açılışı gerçekleştirildi.

Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen daha sonra Azerbaycan Milletvekili GanirePashayeva ile bir süre görüştü.