Türk tarihinin kahraman komutanları arasında yer alan Celaleddin Harzemşah'ın heyecan dolu hikayesini anlatan ATV’nin yeni dizisi Bozkır Arslanı Celaleddin’in çekimleri karstik yapıları ve peri bacaları ile ünlü Kapadokya Bölgesinde gerçekleştirildi.

ATV'nin merakla beklenen yepyeni dizisi 'Bozkır Arslanı Celaleddin', ilk bölümüyle bugün ekranlara geldi. Dizinin heyecanla takip edilen ilk bölümü, Şehzade Celaleddin'in nefes kesen aslan avı sahnesiyle açıldı. 

Kapadokya dev projeye ev sahipliği yapıyor...

Türk ve Özbek ortak yapımı Bozkır Aslanı Celaleddin dizisinin ağırlıklı olarak büyük bir bölümü Nevşehir Kapadokya bölgesinde gerçekleştiriliyor.

Kuruluş Osman dizisinin yapımcısı Mehmet Bozdağ'ın yapımını ve proje tasarımını üstlendiği 'Bozkır Arslanı Celaleddin' dizisi daha ilk bölümünde seyiricilerinin büyük beğenisini toplayarak tam not aldı.

Aslan avcısı şehzade Celaleddin! 

'Bozkır Arslanı Celaleddin', yenilmez hükümdar Cengiz Han'ın ordularını üst üste mağlup edip, Moğol ordularının yenilemeyeceği efsanesini yerle bir eden, 'gerçek bir kahraman ve devlet adamı'. Harzemşahlar Devleti'nin son lideri Celaleddin Harzemşah'ın hayatını ve mücadelesini konu alıyor.

TÜRK DÜNYASI BU DiZDE BİR ARAYA GELDİ

Türkiye, Özbekistan ve Türk dünyasının tanınmış oyuncularının yer aldığı dizinin başrolünü Emre Kıvılcım, Yulduz Radjova, Rano Shodiyeva, Rayxoun Ulesanova, Tohir Saidov, Saide Rametova üstlendi. Dizinin kadrosunda Türkiye'den Gülenay Kalkan Ünlüoğlu, Cemal Hünal, Sezgin Erdemir, Ferhat Yılmaz, Kaan Yalçın gibi isimler yer aldı.

Göz dolduran dizinin Bozkır Arslanı Celaleddin dizisinin genel yönetmenliğini Metin Günay, yönetmenliğini Nurgissa Almurat, sanat yönetmenliğini Reza Himmeti üstlenirken; görüntü yönetmenliğini ise Efe Kubilay yaptı.

Kamera arkasında yaklaşık 500 kişilik bir ekibin çalıştığı Bozkır Arslanı Celaleddin dizisinin dijital efektleri Türkiye, İngiltere, Hindistan ve Malezya'dan 200 kişilik bir ekip tarafından hazırlandı. Özel efektleriyle uluslararası alanda büyük ses getirmesi beklenen projenin ilk bölümünde yer alan ve büyük ilgi gören aslan avı sahnesinin animasyonları beş ayda tamamlandı.

Ayrıca 5 bin metrekarelik bir alanda 50 çadırlık Cengizhan obası kuruldu. Dizinin aksiyon ve savaş sahnelerinin çekimleri Nevşehir'deki Kapadokya vadilerinde çekildi. Dizide kullanılan aksesuvar ve eşyaların büyük kısmı Özbekistan'dan temin edilirken, yüz bin metre kumaş kullanılarak bin 500 kostüm dikildi.

Özbek ve Türk oyuncular, dönem silahlarının kullanımı, binicilik, dönemin beden dilini kullanma gibi konularda Bozdağ Film bünyesindeki eğitim alanlarında her biri konusunda uzman ekiplerinden altı ay eğitim aldı.

13.'ÜNCÜ YÜZYILIN MEKANLARI İNŞA EDİLDİ

Dizinin hazırlık süreci 2 yıl sürerken, 300 kişilik sanat ve dekor ekibi; 300 dönüm arazi üzerine kurulu Avrupa'nın en büyük film platolarından biri olan Bozdağ Film Platosu'nda 13'üncü yüzyılın mekanlarını inşa etti. Dönemin Ürgenç kenti; çarşısı, hanları, evleri ve sokaklarıyla 20 bin metrekare alanda inşa edildi. Sultan Aleaddin Sarayı ise 7 bin 500 metrekare kapalı, 2 bin 500 metrekare açık alan olmak üzere 10 bin metrekarelik bir alanda, taht odası, sultan odaları, haremlik, saray girişi ve avlusu dahil olmak üzere inşa edildi.

Büyük ilgi gören dizinin Türkiye ayağı Nevşehir Kapadokya merkezli, Aksaray ve Kayseri de çekiliyor.

Kaynak: A Haber / Magazin