NEVŞEHİR(MHA) Türkiye’nin en önemli turistik merkezlerinden biri olan Kapadokya’nın el sanatları merkezi Avanos ilçesinde artık çanak çömlek ustalarının promosyon ürünlerinin yapımına yönelmesi gerektiği belirtiliyor.

Çanak çömlekçilik sanatının günümüzün ihtiyaçlarına göre kendisine yön vermesi gerektiğini dile getiren Çanak Çömlek Ustası Şaban Topuz, son yıllarda çanak çömlekçilikte promosyon ürünlerine yönelimin ciddi bir ciddi bir ihtiyaç haline geldiğini söyledi. 

Avanos ilçesinde 20 atölye bulunduğunu ve bu atölyelerin büyük bölümünde artık bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekebilecek, ev, dekorasyon ve mutfak gibi ihtiyaçlarına da karşılık verebilecek ürünlerin yapımına özen gösterildiğini kaydeden Çanak Çömlek ustası Topuz, çanak çömlek ustalarının promosyon ürünlerine yönelmesinin büyük bir gereksinim haline geldiğine işaret etti.

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesine bağlı Güzel Sanatlar Fakültesinin Seramik bölümünün Avanos ilçesinde konuşlandırılması durumunda konuya akademik bir boyut kazandırılacağını da ifade eden Çanak Çömlek ustası Topuz, bu sayede Avanos çanak Çömlekçiliğinin yeni bir boyut kazanacağına değindi.