Yerli ve yabancı yapımcıların gözdesi olan ve dünyanın en önemli doğal film platolarından biri olan Kapadokya’da Film Ofisi Açılıyor. Kısa bir süre içerisinde hizmete girecek olan Kapadokya Film Ofisi ile birlikte yurt içi ve yurt dışından gelen yapımcılara ihtiyaç duyulan alanlarda hizmet verilmesi planlanıyor. 


Kapadokya’nın film alanında ilk resmi yayını olan Kapadokya Doğal Film Platosu proje koordinatörü, Birge Turizm A.Ş. ortaklarından Serkan BAŞAR ve Katpatuka Film’in sahibi ödüllü yönetmen Mustafa Karakaya tarafından açılacak olan Kapadokya Film Ofisi’nin yurt içi ve yurt dışından çekim yapmak üzere Kapadokya bölgesine gelen yapımcılara doğru bilgilerle danışmanlık hizmeti vermek; mekan bulma, kiralama ve bu mekanların hazırlanması konusunda destek vermek ve doğru tedarikçilerle buluşturmak; çekim için gerekli olan teknik ekipmanların sağlanması adına piyasa araştırması yapmak ve mevcut sahip olunan ekipmanlarla hizmet vermek, yapımcı ve yönetmenlerin yerel yönetimler ile bir araya getirmek suretiyle ayni katkılar sağlanmasına yönelik proje hazırlamak ve Kapadokya bölgesinde kamu, kurum ve kuruluşları ve özel girişimciler tarafından film konusunda yapılan her türlü faaliyete katılım sağlamak gibi önemli görevleri olacak.
Kapadokya’nın ilk kısa film festivali organizasyonu da yapan Serkan Başar ve Mustafa Karakaya, hazırlamış oldukları Kapadokya Doğal Film Platosu kitabı ve Kapadokya Kısa Film Festivali’nden sonra bu projenin de çok başarılı olacağına inanıyor.
Beş  yıldan bu yana Kapadokya’da film alanında önemli çalışmalar yapanBaşar ve Karakaya, kendi tecrübeleri sonucunda kurdukları “Kapadokya Film Ofisi’nin yapımcıların bir çok ihtiyacına karşılık vereceklerine inandıklarını belirtiyor.
Özellikle mekan bulma, konaklama ve catering hizmetleri konusunda yapımcılara danışmanlık hizmetinin verilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Başar, ofis sayesinde doğru iletişim kanallarının oluşturulacağını ve yerel halkın istihdam edilebilirliği, film ekibinin yerel otorite ile bir araya getirilerek sürdürülebilir bir çalışma ağının kurulmasının sağlanacağını ifade ediyor.
Karakaya ise, özellikle çekim alanlarında meydana gelen zarar verme durumlarına yönelik olarak gerekli önlemlerin alınması ve takibinin yapılması adına kurulacak olan ofisin çok büyük bir katkısı olacağını söylüyor.

Kapadokya Film Ofisi’nin 9 kişiden oluşacak olan yönetim kurulu ise yakın bir zaman içerisinde açıklanacak.