Naile Art Gallery sahibi ve sanaatkari olan Naile Bozkurt Kapadokya'da hediyelik sorunu olduğunu tüm hediyeliklerin toptancılar tarafından belirlendiğini ve her yerde sanat ve kültürümüzü tam ifade etmeyen aynı şeylerin satıldığını söylemektedir.

18 yaş uzerindeki kadın erkek herkesin yeni meslekler ve geleneksel sanatlardan hediyelikler üretebilecekleri butik otellerde ve evlerde kullanılması için atöyeler açıp kendi işlerini kurabilmeleri için kurslar açacağını bildirmiştir.

Nevsehir'de TC.Kültür Bakanlığı Geleneksel sanaatkarından bir çok dalda özel kurs açılacaktır.

18 yaşından büyük kadın ve erkek herkes için meslek sahibi olabileceğiniz, hatta kendinizi geliştirerek iş yeri açabileceğiniz zanaat kursları verilecektir.

-Ebru kursu (Ebru ilk aşama kursu) -Cam vitray boyama -Çini ,seramik ve Kalemişi( Türk motifi desenlerinin,ahşap,duvar,kağıt üzerine boyanması) -Makrame(düğüm işi)

1-EBRU sanatının ilk aşama kursunda ebrunun genel malzemelerinin hazırlanması,sıvısı olan kitrenin hazırlanması,boya ayarları ve bütün tekniklerin öğretilmesi

2-VİTRAY cam boyama kursunda cam vitrayın bütün yapım aşamaları uygulamalı olarak gosterilecek.Model çıkarma,model konturlama,renk hazırlama ve renklendirme (boyama)teknikleri öğretilecektir. Vitray cam boyama Osmanlıdan beri Türk sanatı olarakta bir çok dekoratif pencere camlarının süslemelerinde,camilerde, ev pencerelerinde ve kapı camlarında,lambalarda sehpa ve masa camlarında ayna kenarlarında kullanılmıştır. Şimdide butik hotel ve konaklarda kulanılmaktadır.

3-ÇİNİ BOYAMA VE KALEMİŞI Tüm objelerin üzerine klasik Türk motiflerinin aktarılması ve boyanmasıdır.Bu çini üzerine olduğu gibi ahşap sandık.mutfak dolapları,tavan boyamaları ve duvar boyamalarıda bu katagorilere girmektedir.Bunu öğrenenler bir çok boyama tekniği ögrenerek iş ortamı yaratabilirler.

4-MAKRAME:Düğüm atma tekniğidir.Şimdi çok moda olan duvar süsleri,saksılık için sarkaçlar vs.gibi bir çok şey üretebilme olanağı olan makramede düğüm tekniklerini ve bircok model uygulaması öğretilecektir. Hafta sonu ve hafta içi kurlarımızın sayısı 5 kişi ile sınırlıdır.

İletisim için Naile Art Gallery 0 544 477 31 44 arayabilirsiniz.