Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde düzenlenen 6.Uluslararası Ortahisar Halk Oyunları Festivalinin ikinci günü yine dolu dolu geçti.

Ortahisar Belediyesi’nin düzenlediği festivalinin ikinci gününe, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcıları Bektaş Demir, Ersan Erkut, AK Parti Nevşehir İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç, Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, Belde Başkanı ibrahim Arslan, ile çok sayıda Ortahisarlı vatandaşların yanı sıra yerli ve yabancı turistlerde büyük ilgi gösterdi.

Festivale katılan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı burada bir konuşma yaptı. Türkiye’nin en önemli kültür ve turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya’da yerel yönetimler tarafından düzenlenen bu gibi etkinliklerin bölge tanıtımına ciddi katkılar sağladığını ve festivalin birçok kültürün buluşmasına imkan sağladığını belirten Arı, Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş’i kutladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bulgaristan, Gürcistan, Polonya, Ukrayna ve Yunanistan’dan gelen halk oyunları ekipleri ile yurt içinde de Ankara Sanat ve Gençlik Kulübü, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü halk oyunları ekiplerinin birbirinden güzel gösterileri festivale ayrı bir renk kattı.

Festival alanını dolduran vatandaşlar Halk oyunları gösterilerinin ardından sahne alan ünlü sanatçı Ferdi Tayfur'un veliahtı Bayram Kaya konserleriyle eğlendiler.

Ortahisar Kalesi önünde ki Tepebaşı meydanında gerçekleşen ve çok sayıda vatandaşların büyük ilgi gösterdiği festivalin ikinci gününde Ferdi Tayfur'un biririnden güzel parçalarını seslendiren sanatçı Bayram Kaya festivale katılım gösteren konuklarına unutulmaz bir gece yaşattı.

6.Uluslararası Ortahisar Halk Oyunları Festivali yarın son gün halk oyunları gösterileri ve konser ile sona erecek...