Serinin ilk filmi 2012 yılında çıkmıştı. Ek Tha Tiger adlı film Hindistan sınırlarını aşarak dünya genelinde yankı uyandırmıştı. Filmde Tiger kod adlı Hintli casus Avinash Singh Rathore'nin aksiyon dolu maceraları anlatılmıştı. Film sadece aksiyon tutkunlarının ilgisini çekmedi çünkü aynı zamanda tutku dolu bir aşkı da barındırıyordu.

Serinin ikinci filmi ise 2017 yılında vizyona girdi. Tiger Zinda Hai isimli filmde IŞID tarafından kaçırılan hemşireler konu edinildi. Seri o kadar ilgi çekti ilk iki filmin üzerine Tiger serisi ile ilgili bir de çizgi roman serisi çıkarıldı.

Şimdi ise serinin üçüncü filmi Nevşehir Kapadokya Bölgesinde çekiliyor. Yine aksiyon dolu bir casusluk hikayesini seyirciye vadeden filmin yönetmen koltuğunda Manessh Sharma oturuyor. Başrollerinde Salman Khan ve Katrina Kaif'in olduğuu filmde Tiger'ın düşmanı olarak Emraan Hashmi ve Naufal Azmir Khan'ı izleyeceğiz.

Hint medyasında çıkan haberler göre Tiger 3 Bollywood'un gelmiş geçmiş en büyük bütçeli filmi ve serinin son filmi olması planıyor. Pandemi sebebiyle çekimleri ertelenen filmin normalde bu yıl vizyona girmesi planlanıyordu ama çekimler geç başladığı için 2022'de vizyona girecek.

Filmin oyuncuları Ürgüp Kayakapı Premium Caves - Cappadocia'da konakladılar.

Litvanya - Nevşehir Fahri Konsolosu ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Yakup Dinler, "Bollywood'un Kralı Salman Khan'ı "Tiger 3" filminin çekimleri için geldiği Kapadokya'da yaklaşık 1 hafta boyunca Kayakapı Premium Caves - Cappadocia'da ağırlama şerefine sahip olduk" dedi.