Dünyanın en ünlü sinema yıldızlarından ve çektiği filmlerle milyonları peşinden sürükleyen Bollywood aktörü Aamir Khan, 4-7 Ekim tarihlerinde geldiği Türkiye ziyaretini tamamladı.

25 milyonu aşkın sosyal medya takipçisi bulunan ünlü Bollywood aktörü Aamir Khan TC. Kültür ve Turizm Bakanlığının davetlisi olarak geldiği Türkiye'den bu akşam ayrıldı.

Hindistan'ın Mumbai kentinden Türk Hava Yollarına (THY) ait tarifeli uçakla Atatürk Havalimanı'na inen Khan, aynı şekilde THY ile Hindistana uçtu. Türkiye'yi çok sevdiğini belirten usta oyuncu en kısa sürede Türkiye'ye gelerek gezmediği ve görmediği farklı yerleri keşfetmek istediğini ve bunun içinde şimdiden çok heyecanlandığını belirtti. 3 günlük kısa türkiye ziyaretinde ünlü Hint Sanatcı Khan, İstanbul'da Topkapı Sarayı ve Ayasofya'yı, Ankara da Anıtkebiri, Külliyeyi ziyaret etti.


İşte Aamir Khan'ın Türkiye notları:

Türkiye’deki hayranlarıyla buluşan Khan, 14 Ekim'de ATV ekranlarında yayınlaması beklenen Kim Milyoner olmak İster yarışma proğramı ile çeşitli televizyon programlarına katıldı. Dört günlük ziyaretinde Türk oyuncular ve sinema yapımcılarıyla da bir araya gelen Bollywood yıldızı,  genç sinemacılar ve iletişim fakültesi öğrencileriyle de buluştu.


Kültür ve Turizm Bakanlığının davetlisi olarak Ankara ve İstanbul’da etkinliklere katılan Khan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş tarafından da kabul edildi.

Bakan Numan Kurtulmuş: “Değerli bir Türkiye dostunu burada ağırlamaktan memnunuz. Bundan sonraki süreçlerde de kendisiyle olan irtibatımızın devam edeceğini ümit ediyorum.”

Aamir Khan: “Hindistan’a çok güzel anılarla döneceğim. Bu ülkenin, insanların ve kültürün ne kadar güzel olduğunu arkadaşlarıma anlatacağım. Tekrar geri gelmek için de çok heyecanlıyım.”

Dünyanın en ünlü sinema yıldızlarından biri olan Bollywood aktörü, yapımcı ve yönetmen Aamir Khan’ı Ankara Palas Devlet Konukevi’nde öğle yemeğinde ağırlayan Bakan Kurtulmuş, Aamir Khan’ın sadece bir aktör olmanın ötesinde bütün dünya toplumlarına sinemada sadece Batı tipi bir algının dışında da filmler üretilebileceğini, bu film ve senaryolar üzerinden bir dünya starı olunabileceğini gösterdiğini dile getirdi. 

Khan’ın çok sayıda filminin insanın kalbine dokunan, hikâyeleriyle insanların ufkunu açan güzel yapıtlar olduğunu söyleyen Bakan Kurtulmuş, aktörün dünyanın her yerinde çok büyük bir hayran kitlesine sahip olduğunu kaydetti. 

Aamir Khan’ın sosyal medyada 25 milyonu aşkın takipçisinin olduğuna vurgu yapan Bakan Kurtulmuş, kendisinin Türkiye hakkında güzel sözlerini dinlemekten fevkalade memnun olduklarını ifade etti.

Bakan Kurtulmuş, Türkiye dostu olarak nitelendirdiği Aamir Khan’ı ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını da belirterek, bundan sonraki süreçlerde kendisiyle olan irtibatlarının devam edeceğini ümit ettiğini aktardı. 

Türkiye’ye Dair İlk İzlenimim Beş Yıl Önceydi
 
Türkiye’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Aamir Khan ise Türkiye’ye dair ilk izleniminin beş yıl öncesine dayandığını söyledi. 

Sosyal medya hesaplarından mesajlar almaya başladığında bunun farkına vardığını kaydeden Aamir Khan, “O ana kadar Türkiye’de insanların filmlerimi izlediğini bilmiyordum ve bunu öğrendiğimde gerçekten çok mutlu oldum. O yüzden Türkiye ile ilgili ilk izlenimim Türk insanları üzerinden oldu.” dedi.

Türk insanlarından çok sıcak, sevgi dolu ve tutkulu bir izlenim edindiğini söyleyen Aamir Khan, o günden beri Türkiye’yi, bu güzel insanları ve bu eski tarihi ziyaret edebilmek için can attığını dile getirdi.

Türkiye’de bulunduğu iki günde gördüğü büyük sevginin kendisi için çok duygusal olduğunu ve bu ilgiden dolayı da memnun kaldığını belirten Aamir Khan, Türk insanlarının kalbinin gerçekten çok sevgi dolu olduğuna inandığını sözlerine ekledi. 

Türklerin kalbine işi vasıtasıyla dokunabilmenin kendisini çok mutlu ettiğini kaydeden Aamir Khan, “Hindistan’a çok güzel anılarla döneceğim. Bu ülkenin, insanların ve kültürün ne kadar güzel olduğunu arkadaşlarıma anlatacağım. Tekrar geri gelmek için de çok heyecanlıyım.” dedi.

Bakan Numan Kurtulmuş, konuşmaların ardından konuğu Aamir Khan’a bir Şeyh Hamdullah Hattı Mushaf-ı Şerif ile saray koleksiyonundan ibrik hediye etti.   

Bollywood Yıldızı Aamir Khan, ''Ankara’da olmaktan dolayı çok heyecanlıyım ve Hindistan’a döndüğümde çok güzel anılarla döneceğim'' dedi.


Aamir Khan kimdir?

Müslüman Bollywood yıldızı Aamir Khan başarılı kariyeri boyunca, Hint sinema tarihinin en etkileyici ve popüler aktörü olmuş ve dört Ulusal Film Ödülü ile yedi Filmfare Ödülü kazanmıştır. Bununla birlikte Hindistan Hükümeti tarafından 2003 yılında Padma Shri ve 2010 yılında Padma Bhushan olarak onurlandırılmıştır. 30 Kasım 2011 de UNICEF Ulusal Barış Elçisi seçilmiştir. Ayrıca 2014 yılında 2. Kez Barış Elçisi seçilmiştir. Bununla birlikte yardımsever kimliği ile tanınan Aamir Khan, Hint toplumunda bazıları politik krize dönüşmüş çeşitli sosyal problemlere çözüm aramaktadır. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistanlı oyuncu, yönetmen ve yapımcı Aamir Khan'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti...

Bu arada;  We are waiting for you in Cappadocia Aamir Khan...?