Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi ile Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi’nin işbirliğinde düzenlenen 8. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi 29 – 30 Nisan 2016 tarihleri arasında Avanos’ta, Altınyazı Otel’de düzenleniyor. Turizm ve otelcilik alanında yüksek lisans ve doktora tezi hazırlayan öğrencilerin katılacağı kongrede, yüksek lisans ve doktora alanlarında ülkemizin en nitelikli tezleri de belli olacak. 8. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi kapsamında ayrıca bir dizi etkinlik de yapılacak.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi ile Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi’nin işbirliğinde düzenlenen 8. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi 29 – 30 Nisan 2016 tarihleri arasında Avanos’ta, Altınyazı Otel’de düzenleniyor.

Turizm ve otelcilik alanında yüksek lisans ve doktora tezi hazırlayan öğrencilerin katılacağı kongrede, yüksek lisans ve doktora alanlarında ülkemizin en nitelikli tezleri de belli olacak. 8. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi kapsamında ayrıca bir dizi etkinlik de yapılacak.

En iyi lisansüstü tezler ödülleri: 2002 yılından bu yana ikişer yıllık aralıklarla düzenlenen kongrede ülkemizde turizm ve otelcilik alanında hazırlanan veya hazırlanmakta olan lisansüstü tezler arasında nitelikli olanlar ödüllendiriliyor. Kongrede bu kapsamda “En iyi doktora tezi”, “En iyi yüksek lisans tezi”, “Doktora tezi teşvik ödülü”, “Yüksek lisans tezi teşvik ödülü”nün yanı sıra araştırma bildirileri arasından “En iyi araştırma bildirisi ödülü” de sahipleri bulacak. Öte yandan Prof. Dr. Hasan Işın Dener adına da Özel Ödül verileceği bildirildi.

Avanos Sokak Sergisi: Kongre kapsamında yapılacak etkinliklerden ilki, Uluslararası Turizm Karikatürleri Sergisi, Avanos’ta Sokak Sergisi olarak düzenlenecek. 2009 yılından bu yana Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği ile Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi’nin işbirliğinde düzenlenen Yarışmada finale kalan eserlerden oluşan sergi, Avanos Belediyesi’nin işbirliğinde gerçekleştiriliyor. Sergi, 28 Nisan – 01 Mayıs tarihleri arasında Avanos’ta, Testi Heykeli’nin yanında ziyarete açık olacak.

Belgesel Gösterimleri: Kongre kapsamında düzenlenecek diğer bir etkinlikte belgesel gösterimi. Bu kapsamda turizmle ilgili iki belgesel gösterimi yer alıyor. Bunlardan ilki, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar’ın hazırladığı “Bir Turizm Öncüsü Hüseyin Orak ve İlk Tanıtma Rehberi: Türkiye Kılavuzu” başlıklı belgesel. Belgesel 30 Nisan, Cumartesi günü saat: 16:00- 16:26 arasında gösterilecek. İkinci belgesel ise, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim elemanlarınca yürütülen “Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Projesi” başlıklı gösterim. Bu gösterim de 30 Nisan, Cumartesi günü, saat 16:40-17:00 arasında gösterilecek.

Turizm Eğitimine Hizmet Ödülü: Kongre kapsamında yer alan diğer bir etkinlik ise, turizm ve otelcilik alanındaki öncü ve örnek çalışmalarda bulunmuş araştırmacı ve öğretim üyelerine verilen “Turizm Eğitimine Hizmet Ödülü”. Ödül bu yıl düzenlenecek bir tören ile Prof. Dr. Tunca Toskay’a verilecek.

Kongre kapsamında ayrıca çeşitli yayınevlerinin sergileri ile turizm ve otelcilikle ilgili lisansüstü programların tanıtım stantları da yer alacak.