Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde 7 kurucu üyeyle birlikte Derinkuyulu 20 bayan, 'Anadokya kadın üretim işletme' adında kooperatif kurdu.

Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde Vali İnci Sezer Becel’in talimatları sonrasında kurulan "Anadokya kadın üretim işletme" adını verdikleri kooperatif sayesinde ilçedeki kadınlar el emeği göz nuru yöresel ve organik ürünlerini satarak aile bütçelerine katkı sağlamayı planlıyor.

Derinkuyulu 20 kadın bir araya geldi, yöresel ürünlerle pazara girdi

Tarım ve hayvancılığın yaygın olduğu ilçede, Derinkuyulu kadınlar kendi emekleriyle ürettikleri, yöresel ürünlerin elde ettikleri lezzetlerin satışını yapıyor. Doğal lezzetler sipariş üzerine ülkenin bir çok iline gönderiliyor.

Derinkuyulu Kadınların ürettiği yöresel lezzetler, satışa sunuldu

Derinkuyu ilçesinin ilk kadın kooperatifi olma özelliği taşıyan kooperatifte kadınlar yöreye özgü organik ürünlerin satışını yaparak hem ilçe tanıtımına hem de aile bütçelerine katkı sağlamayı amaçlıyor.


Kadın Kooperatifi Üretim Yapmaya Başladı 

Derinkuyulu 20 kadının el ve ev yapımı, Kesme mantı, dolma mantı, böreklik yufka, zebzeli makarna, sade makarna, erişte, Derinkuyu taş fırın ekmeği vb. yöresel ve doğal ürünlerin siparişleri başladı.

Anadokya Kadın Kooperatifi olarak destekleri için, Sayın Valimiz, Kaymakamımız ve Belediyeye Başkanımıza destekleri için teşekkür ederiz...

Anadokya Kadın Kooperatifi
"Anne ellerinden sizlere" 

İletişim : [email protected]
Sipariş Tlf: 0 537 831 46 52