MÜZEBÜS 2003 yılından beri Rahmi KOÇ Müzesi ile MEB´in ortaklaşa yapmış oldukları sosyal sorumluluk projesi kapsamında il il gezerek müzeye gitme imkanı olmayan çocuklara yönelik okul ziyaretleri yapan MÜZEBÜS Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde Namık Kemal İlkokulumuzu ziyaret ederek müzeyi çocuklarımızın ayaklarına getirmişlerdir.

Müzebüs olarak bilinen Gezici Müze Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde öğrencilere tanıtılıyor.

Özel Rahmi Koç Müzebüs’ü Namık Kemal İlkokulu’na öğretmenlerden Aylin Akyüz ile Merve Nur Güneş’in daveti üzerine okula geldi.  Öğretmen Servet Çakır ile Sinan Koçak Müzebüs ile okula getirilen eski eserleri tanıttılar. İlçe ve köy okullarından öğrencilerin de eski objeler hakkında bilgi aldığı.  Okulda sergilenen objeler arasında eski tarihlere ait telefon, telgraf, abaküs (Japonların kullandığı 300 yıllık), gramofon, teleskoplar, dürbünler, pusulalar, güneş saati, fotoğraf makineleri objelerden bazıları da bulunuyor.

Öğrencilere sunum da yapan Müzebüs görevlisi Servet Çakır yaptığı açıklamada, “ulaşım, haberleşme ve çevre bilinci ve müze bilinci projeleri kapsamında 2003 yılından bu yana köy okulları da dâhil müzeye gelemeyen öğrencilere müzeyi okullara getiriyoruz. Müzebüs ile ilgili bilgiler veriyoruz. Sergimizde 1.600 yılından günümüze kadar gelen objeleri sergiliyoruz” dedi.

Müzebüs ilçe okullarında bir hafta kalacak.