Anadolu sofralarının vazgeçilmez kışlık ekmeği yufka'nın Nevşehir'deki adresi Yufkacı Murat'ta kış mevsimine girerken el açması köy yufka ekmeğine talep arttı.

Ev hanımlarının elleriyle açtığı yufkalar, Nevşehirlilerden ve il dışındakilerden büyük ilgi görüyor.

Öyleki, Nevşehir’in Yufkacısı Yufkacı Murat, Nevşehir il ve ilçeleriyle çevre illerden gelen yufka siparişlerini yetiştiremiyor.

Nevşehir’de yufka siparişi arttı

Yufkacı Murat lezzetiyle yapılan Yufka ekmeği; kilo aldırmıyor, katkısız ve doğal sadece un ve sudan yapılıyor. Hazmı kolay, mideye rahatsızlık vermez, her yemeğin yanında yenilebilir…

İster çömlek peyniri ile isterseniz yumurtayla dürüm yapın, isterseniz soğuk kış günlerinde kuru fasulye yanında turşuyla tadın. Bu lezzetin başka benzeri yok...

Yufkacı Murat'tan yufka siparişleriniz için bizi arayın: 0 536 646 79 55

Yufkacı Murat'tan; Tüm çevre illere ücretsiz teslimat ve kapıda ödeme kolaylığı

İster sulanmış ister kuru...

100 adet ve üzeri alımlarda ücretsiz teslimat...

Yufkacı Murat işletmecisi Murat Akşahin 2010 yılında açtığı yufka dükkanın da el açması köy yufkası, Siparişe göre Mantı, Erişte, Kuş Dili, Böreklik yufka, Çorbalık Hamur yufkası yaptıklarını belirtti.

Yufkalarının şöhreti kısa sürede İllere ve çevresine yayılan Yufkacı Murat,  Ankara, İstanbul, İzmir ve Kayseri’den sipariş almaya başladı. Bugün İl dışından çok sayıda müşterisi olan Yufkacı Murat, saç üzerinde pişirdiği yufkaları ıslatıyor. 6’şar adet olarak paketleyerek sipariş aldığı müşterilerine gönderiyor.

İşletme Sahibi Murat Akşahin; “İnsanların yufka ekmeği yapmak için sabahın erken saatlerinde kalkmalarına, zahmet çekmelerine gerek yok. Biz müşterilerimizin isteğine göre tandır (köy) yufkası yapıyor ve evlerine kadar da servis yapıyoruz. Böylece yöresel bir lezzetimizide sofralarımızda yaşatıyoruz” dedi.

Ürünlerimizde kesinlikle katkı maddesi ve nişasta yoktur. Tüm analiz ve testlere açığız diyen Akşahin; “Tandırda saç üzerinde pişirilip üst üste yığılan kağıt inceliğindeki yufka ekmekler uzun süre bayatlamadan kalıyor. Yenmek istendiğinde ise üzerlerine su serpiştirilip ıslatıldıktan sonra yeniyor. Yufka ekmeği sofraların vazgeçilmezi arasında” şeklinde konuştu.

Nevşehir’in Yufkacısı Yufkacı Murat'ta, Yufka yaptıran Çetin Gökşen ise “Nevşehir’imizin vazgeçilmezi olan tandır yufkasını eskiden işçi bulmakla, yakacak derdi, getir götür derdi vardı şimdi ise elimiz bile değmiyor siparişimizi veriyoruz yarın evimize kadar geliyor Nevşehir'de böyle bir işin kıymetini bilmemiz lazım, yaptırmış olduğum yufkalardan çok memnun kaldım” dedi. 

Karatay'ında ekmek yerine önerisi ...

Malumunuz olduğu üzere ünlü kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, ekmek tüketimine şiddetle karşı çıkmaktadır. İşte Dr. Karatay ekmek hakkında şu bilgileri vermektedir;

Ekmek zararlı kalori içerir ve bu kalorilerin vücuda faydası yoktur. Tam tersine, çabucak acıkmaya sebep olur ve insülin direncini artırır. Tansiyon veya kalp rahatsızlığı olanlar, zayıflamaya çalışanlar, şeker sorunu yaşayanlar hazır besinlerden, unlu mamullerden kaçınmalıdır. Araştırmalara göre ekmek tüketmeyen insanlarda ürik asit, trigliserid ve kan şekeri oranları ideal seviyededir. Fakat burada kastedilen zararlı ekmeklerden uzak durmaktır. Yoksa geleneksel yufka ekmeği (tandır ekmeğini), yahut buna benzer sağlıklı ekmekler tüketilebilir. Tabii ki ölçüyü korumak şarttır. Doğal undan yapılan yufka ekmeğini yemenin bir sakıncası yoktur.

Meşhur el açması köy yufkalarından sizde almak için:

YUFKACI MURAT

(Toptan Parekende Satış Noktası)

"Yufka lezzetinde yılların tecrübesi" 

ADRES : Kapucubaşı Mah. Eyüp sokak. Kapalı pazar yeri Luna park karşısı No/4 NEVŞEHİR-MERKEZ

TELEFON : 0 536 646 79 55

İNSTAGRAM: yufkaci_murat

murat_aksahin7