Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü, hizmet verdiği yüzyıllık tarihi konağın bütünlüğünü bozacak yeni ek hizmet binasının yapımına hızla devam ediyor.

Geride bıraktığımız yıllarda Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’ne restore edilerek verilen ve asırlık geçmişe sahip olduğu tahmin edilen taş binanın hemen yanı başına yeni bir ek hizmet binası yapımı hızla devam ederken, gerek asırlık tarihi taş binanın bütünlüğünün bozulması, gerekse yapılan yeni ek binanın görsel olarak tarihi dokuya uyumsuzluğu Nevşehir halkının dikkatini ve tepkisini çekiyor.

Nevşehir ve çevresindeki illerin kültür varlıklarını koruma adına görev yapan bölge müdürlüğünün yüzyıllık tarihi taş konağın yanı başına nerde ise bitişik sayılabilecek modern bir binaya nasıl müsaade ettiği ve nasıl projelendirdiği bilinmezken bu işe kim nasıl imza attı sorusu gündeme geldi. Dünyanın hiçbir yerinde görülmeyecek ve müsaade edilmeyecek mevcut çalışmanın emsal uygulamaların da önünü açacağı ve tartışmaları da beraberinde getireceği hiç şüphesiz.


Ek binanın projesinin ise 3 yıl önce bölge Müdürlüğü görevini yürüten Mevlüt ÇOŞKUN tarafından onaylandığı bildirildi.