Diyanet İşleri Başkanlığımızın organize ettiği üniversite öğrencilerine yönelik  “Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması” Nevşehir’de icra edildi.

Üniversite öğrencileri arasında Hz. Peygamber sevgisini ve örnekliğini canlı tutmak, Mevlid-i Nebi Haftasına ilişkin bir farkındalık oluşturmak ve Başkanlığımızın gençlere yönelik hizmetlerine ivme kazandırmak amacıyla 2020 yılı Mevlid-i Nebi etkinlikleri çerçevesinde ülke genelinde planlanan “Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması” Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde yapıldı.

Nevşehir İl Müftülüğümüzün yarışmaya müracaat eden tüm öğrencilere hediye ettiği Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav) hayatını konu edinen “Onun Gibi Yaşamak” adlı kitabı esas alınarak hazırlanan yarışma sınavına örgün veya açık öğretime devam eden 17-28 yaş aralığındaki üniversite öğrencileri katıldı.

"Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışmasında" her ilden birinci olan bir erkek ve bir kız öğrenci Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından umre ile ödüllendirilecektir.

Sınav sonuçları Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından önümüzdeki günlerde https://yarisma.diyanet.gov.tr/ adresinden açıklanacaktır.