Genel anlamda Şeyh Bedreddin’in hayatını anlatan Hakikat filmi Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde seyirciyle buluşuyor.

Hacıbektaş Belediyesi tarafından organize edilen gösterim, 10-11-12 Aralık saat 19.00’da  3 gün boyunca Hacıbektaş Kültür Merkezinde seyirciyle buluşacak.

Filmin bilet fiyatı 20 lira olup, biletler; Hacıbektaş Belediyesi, Gülzem Kafe, Özen Kırtasiye, Hacıbektaş Kültür Merkezi, Hacıbektaş Abdallar ve Müzisyenler Kültür Dayanışma Derneğinden temin edilebilecek.

”Hakikat”

Hakikat, Osmanlı İmparatorluğu’nun duraklama döneminde önemli bir yere sahip olan düşünce insanı Şeyh Bedreddin’in hayatına odaklanıyor. 1415 yılında Çelebi Mehmet’in tahta geçtiği dönemde Şeyh Bedrettin İznik’te sürgündedir. Anadolu’da kargaşanın hüküm sürdüğü sırada Bedreddin müridi Börklüce Mustafa, kendisine Karaburun’da yeni bir hayat kurar. . Manisa Valisi’nin komutasında yaya azap askeri olan Ali Ferid ise Börklüce’yi öldürmeye çalışmaktadır ve bunu gerçekleştirmeye çalışırken esir düşer. Zeynep, ağabeyini öldürdüğü için Ali Ferid’in sağ olarak tutulmasına karşı çıkar. Ait olmadığı bir yerde yaşamak zorunda kalan Ali Ferid, burayla arasında kopmaz bir bağ oluşturur. Ali Ferid, Karaburun’a yönelen Osmanlı ordusunun karşısına çıkılcak olan savaşta Ali Ferid, hakikat için savaşanlar arasında yer alır.

Kaynak: Haber Hacıbektaş