TV8 ekranlarında canlı olarak yayınlanan MasterChef Türkiye 2021 finalinde Nevşehirli Hasan Biltekin duruşu, karakteri ve yetenekleriyle yarışmanın şampiyonu olmasa da,  gönüllerin şampiyonu oldu. Kapadokya'nın başkenti Nevşehir'imizi en güzel şekilde temsil eden gönüller şampiyonu Nevşehir'in gururu Hasan Biltekin'i tebrik ediyoruz.

MasterChef Türkiye 2021'de Nevşehirli şef Hasan Türkiye'de gönüllerin şampiyonu oldu

MasterChef 2021'in 14 Ocak Cuma final bölümünde Eren Kaşıkçı ve Hasan Biltekin şampiyonluk için yarıştı. Hasan ve Eren, 3 ayrı etaptan oluşan final bölümünde yaptıkları yemeklerle jürinin karşısına çıktı.

Ünlü şefler Mehmet Yalçınaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu'nun jüri üyeliklerini yaptığı MasterChef 2021'de Temmuz ayından bu yana süren macera 14 Ocak Cuma akşamı büyük finalle noktalandı. MasterChef ana kadrosundaki Eren Kaşıkçı ve Hasan Biltekin tüm rakiplerini geride bırakmış ve büyük finale adını yazdıran iki yarışmacı olmuştu. MasterChef'in 158. ve final gününde Hasan ve Eren son defa ünlü şeflerin karşısına çıktı. MasterChef 2021 şampiyonu olmak için yarışan Eren ve Tahsin, ilk turda Türk mutfağı menüsü, 2. turda ise uluslararası mutfaktan menülerle yarıştı. MasterChef şampiyonunun belli olacağı finaldeki son turda ise Eren 'bostan', Hasan ise 'hayat' adını verdiği imza yemekleriyle şeflerin karşısına çıktı. Şeflerin puanları sonunda ise MasterChef şampiyonu canlı yayında açıklandı. MasterChef'i kazanan isim şampiyonluk kupasını kaldırdı.

FİB Haber Merkezi olarak MasterChef'te büyük finale kalan Nevşehirli yarışmacımız Şef Hasan Biltekin'i tebrik ediyor, Gönüllerin şampiyonu olarak kutluyoruz.

MASTERCHEF HASAN KİMDİR?

Hasan Biltekin 27 yaşında ve aslen Nevşehirlidir. 184 cm boyundadır ve 78 kilogram ağırlığında olan yarışmacı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ÜSET Meslek Yüksek Okulu Mezunudur.  

Yemek sektöründe liseden beri yer almakta, Nevşehir Belediyespor'un mutfak şefliğini yapmaktadır. Bugüne kadar çok sayıda yemek yarışmasına katılmıştır ve madalyaları ile kupaları bulunmaktadır. MasterChef'e 2 kez katılmış bir yarışmacıdır. Geçen sene 3 evet oyu almıştı ancak annesinin rahatsızlığı nedeniyle yarışmaya devam edemeyip annesinin yanına gitmişti.