Sosyal Medya Fenomeni Kaburgacı Yaşar Usta yaklaşık 1 milyon takipçisine Kapadokya'nın tarihi ve kültürel yerleri ile gezilecek alanlarında çekimler yaparak bölgenin tanıtımına katkı sağladı.

Herkesi Kapadokya'ya Davet Etti...

Kapadokya turunda Holiday Cave Hoteli tercih eden Kaburgacı Yaşar Usta davetlisi olarak geldiği Göreme'de Mehmet Ali Soydemir’i ziyaret edip bölge hakkında bilgiler aldı. 

Kapadokya'yı hem gezip hem tanıtan Kaburgacı Yaşar Usta Nevşehir Kapadokya Bölgesini çok beğendiğini ve herkesin mutlaka gelip buraları görmesi gerektiğini söyledi.

Kaburgacı Yaşar Usta, Nevşehir'in dünyaca ünlü turistik bölgesinin tanıtımına katkı sağlamak adına yaptığı Kapadokya bölge turunda drone ile çektiği Kapadokya'nın tarihi ve doğal güzelliklerini yine Kapadokya'nın meşhur testi kebabı ile Adana kebabının lezzetlerini birlikte görüntüleyerek ortaya doyumsuz bir video hazırladı.

Ünlü Fenomen Kaburgacı Yaşar Usta, FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; "Öncelikle masal diyarı Kapadokya'da olmaktan ve Göreme Holiday Cave Hotel'de bulunmaktan dolayı büyük mutluluk yaşadığını ifade etti. 

Kaburgacı Yaşar Usta, "Peri bacaları, yeraltı kentleri, muhteşem butik otelleri, doğası ve insanları ile Kapadokya'dan çok etkilendim. Pandemi döneminde bu muhteşem bölgede hem stres atıyor, hem tanıtımına katkı sağlıyoruz. Kapadokya'nın bu muhteşem coğrafyası tertemiz havası bizim için çok güzel bir değişiklik oldu. Herkese mutlaka Kapadokya yı görmelerini tavsiye ediyorum" dedi.

Konakladığım bu mekanda gerçekten tek kelime ile mükemmel. Kapadokya'nın kendine has geleneksel mimarik özelliklerini taşıyan Holiday Cave Hotel sizlere tahmin edemeyeceğiniz güzellikte bir tatil deneyimi vaat ediyor. Gerek konumu gerekse hizmetleri sayesinde misafirlerden tam not almayı başaran Holiday Cave’de konaklamayı Kapadokya’ya gelen herkes mutlaka denemeli.

Holiday Cave Hotel işletme sahibi genç turizmci Mehmet Ali Soydemir beyede özel bir parantez açmak istiyorum; Gerçekten gerek samimiyeti gerekse yakın ilgi ve alakası ile güzel karşılaması, misafirperverliği ve herşeyden önce güzel dostluğu için teşekkür ediyorum" dedi.

Kapadokya'da çekimler yapan Sosyal Medya Fenomeni Kaburgacı Yaşar Usta konakladığı Göreme Holday Cafe Otel'de işletme sahibi Mehmet Ali Soydemir'e Adana'nın meşhur kebabı ile Kapadokya'nın yine doyumsuz testi kebabını yaparak takdim etti.

Sosyal Medya Fenomeni Kaburgacı Yaşar Usta Kapadokya turundan çekimlerini milyonlorca takipçisine kendi sayfasındada paylaşacak.

Kaburgacı Yaşar Usta ‘nın Adana kaburgacılar arasında yürüyen destansı bir hikayesi var. Gelin Adana kaburga kebabının ve Kaburgacı Yaşar Usta’nın hikayesine birlikte bakalım.

Kaburgacı Yaşar Kimdir?

Bir varmış bir yokmuş, bundan yıllar öncesi, buralar hep bataklık tarlaymış. Osmaniye sanayisinde, her sabah güneş doğmadan dükkanı kendi elleriyle açıp, kendi usulünce etin güzelini, patatesin şekillisini seçerek güveçte sulu et yemekleri yapan bir Yaşar usta varmış. Ama bu Yaşar usta’nın gözü yükseklerde, aklı da Adana’daymış. Newyork‘a “Big apple” diyorlar da, Adana’ya da “Big kebap” niye denmesin canım. 

Gel zaman git zaman, Kaburgacı Yaşar Usta kafaya koymuş; tası tarağı, kepçeyi tabağı toplayıp yollara düşmüş. Adana’nın bir kıyısında kendisine bir çadırlık yer bulmuş, başlamış sanatını icra etmeye. Duvarları branda dan olsa, standartları betondanmış genç Yaşar ustanın. Kendi yemediğini kimseye yedirmez, canlısını görmediği havanın etini, kuyruk yağı katılmış kıymayı, dükkanına sokmazmış.

Anadolu’nun ücra yollarında lokantanın iyisi nasıl kamyoncuları takip ederek bulunuyorsa, Çukurova’da kebapçının iyisi de “malcılar” denen hayvan tacirlerini takip ederek bulunur. İşte Yaşar ustanın kaburga kebabının şanı da önce malcılar arasında, sonra da onları izleyen tüm Adana’da yürümüş yayılmış.

Ama yıllar boyu Kaburgacı Yaşar Usta’nın ilk gün belirlediği standartları hep sabit kalmış. Hep Siirt yaylalarından, 18 ayı geçmemiş erkek küçükbaş etleri getirtilmiş, etin kalitesi her sabah bizatihi Yaşar usta tarafından muayene edilmiş. Ayrıca katkısız baharatsız pişirilip çeşit çeşit salatayla servis edilmiş. Dolayısıyla bize göre Adana’da kaburga kebabı nerede yenir sorusunun cevaplarından birisi de burasıdır.

‘Kaburgacı’ tabelası asıp 4 sandalye, 1 masa ve 1 metrelik kebap tezgahıyla işe başlayan Aydın, aradan geçen yıllarda işini büyüttü. 5 yıl önce de Yüreğir ilçesi Yavuzlar Mahallesi’nde ikinci şubeyi açan Yaşar Aydın, tek başına başladığı kebapçılık işinde şimdi onlarca kişiye istihdam sağlıyor.