TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca; Anadolu Basınının mağduriyetinin giderilmesi için  BİK Genel kurulunun derhal toplanarak Resmi ilan zam teklifini hazırlaması şarttır. Genel kurulun toplanması için Cumhurbaşkanlığının 12 üyesinin atamasının beklenmesine gerek  yoktur" dedi.

Adeta Anadolu Basınının yok olması için  2 ay geçmesine rağmen fiili zammın verilmediğini bahane olarak ta  Cumhurbaşkanlığının atamadığı 12 üye gösterilmesini genel kurul üyeleri ve BiK yönetiminin basiretsizliği olduğunu ileri süren Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca şu görüşlere yer verdi;

"Gerek yerel gerekse yaygın gazeteler açısından, resmi ilan yayınlarından elde edilen gelirler, can suyu niteliğindedir ve en önemli gelir kaynağıdır. İğneden ipliğe her şeyin zamlandığı bu dönemde ne yazık ki Resmi İlan Fiyat Tarifesinde artış yapılamamıştır. 

Resmi İlan Fiyat Tarifesi, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulunun teklifi üzerine Cumhurbaşkanı kararıyla belirlenip Resmi Gazetede yayınlandıktan sonraki aybaşında yürürlüğe girmektedir. Tarife, içinde bulunduğumuz Şubat ayında yayınlansa dahi iki aylık kayıp söz konusudur ve birçok gazete kapanmanın eşiğinde olduğu için işsiz gazeteci sayısını artıracaktır.

Anadolu Gazete Sahipleri temsilcisi sıfatıyla  bu göreve seçilen BİK Genel Kurulu üyeleri açıklamalarıyla  sıfatlarına layık olamadıklarını, emaneti taşıyamadıkları ve etkisizliklerini ikrar etmeleri oldukça düşündürücüdür,

Sayın BİK  Anadolu Gazete temsilcileri ve diğer Genel kurul üyeleri  Hükümet grubu üyeler atanmadığı için toplanamadıklarını  ve Resmi İlan Fiyat Tarifesi için teklif hazırlayamadıklarını söylüyor. Oy sa, 36 üyeli  BİK Genel Kurulunun sadece 12 üyesi Cumhurbaşkanı tarafından atanmakta, halen görevli ve mevcut bulunan diğer 24 üyesi ise basın sektörü  ile tarafsız kuruluşlarca belirlenmektedir.

“195 sayılı BİK Kanunu’nun 6. maddesinin ikinci fıkrasına göre üyelerin 5/2’sinin talebi üzerine Genel Kurul toplantıya çağrılabilmektedir.”

Sayın Genel kurul üyeleri ve BİK yönetimi ucuz hesap yapıp sızlanmak yerine kendilerinin de aralarında bulunduğu mevcut 24 üyeyle görüşerek en az 15 üyeyle BİK Genel Kurulunu toplayıp, Resmi İlan Tarifesini  hazırlama yetkileri vardır!  Derhal gereğini yapmak zorundadırlar "

İSTIFAYA DAVET EDİYORUM

Türkiye  Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Karaca,  konuşmasının son  bölümünde   "Bu işi beceremeyen  ve gerekli mücadeleyi yapamayan Anadolu Gazete sahipleri temsilcileri bulundukları koltuklardan derhal istifa etmelidir" dedi.