Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Fuzuli, Yunus Emre, Kazanova, Kaptan Kusto, Albert Einstein gibi dünyaca ünlü isimlerin balmumu heykelleri Nevşehir'de Forum Kapadokya AVM’de sergilendi.

Ünlülerin balmumu heykelleri Forum Kapadokya AVM ziyaretçileri tarafından ilgiyle karşılandı. Ziyaretçiler heykellerle fotoğraf çekilmeyi de ihmal etmedi. 

Balmumu Müzesi Kurucusu Jale Kuşhan,​​​​​​ yaptığı açıklamasında; İstanbul heykel müzesi Türkiye'de ilk balmumu heykel müzesidir. Müzemizde heykellerin hammaddesi balmumudur, ancak 20'ye yakın katkı maddesi ten rengini oluşturmak, ısıya dayanıklılık sağlamak amacıyla kullanılarak Rus heykeltraşlar tarafından yapılmıştır. Gerçekçiliği sağlamak adına protez gözler ve gerçek insan saçı tek tek takılmıştır.

Forum Kapadokya içinde çeşitli yerlere de yerleştirilen heykellerle beraber toplam 33 heykel ziyaretçilerini beklemektedir. Forum Kapadokya'ya gelen ziyaretçilerimiz 19 Mayıs tarihine kadar açık olacak bu müzeyi ziyaret edebilirler.

Öğrenmede görsel hafızanın etkisi %85, işitmenin ise %5'tir. Müzemiz öğrenmeye %90 etki etmektedir.

Müzemiz özellikle öğrencilerimiz için kültür sanat ve tarih bilinci aşılanmasında önemli bir yere sahiptir.

Müzede başta M. Kemal Atatürk olmak üzere yakın tarih Türk büyüklerinin yanı sıra popüler kültür sanatçıları ve tarihi siyasi isimler yer almaktadır.

Bunun yanında Kazanova, Kaptan Kusto, Einstein gibi renkli kişilikler de yer almaktadır.

Dünyadaki balmumu heykel müzelerinin içinde tek bire bir rehberlik hizmeti veren müzedir. Ziyaretçilerimiz bu hizmeti alıp heykeller ile fotograf çekinebilirler. Bununla beraber çıkışta bulunan kostümlerle de fotograf çekinerek bu anı ölümsüz hale getirebilirler.