1 Haziran Dünya Süt Günü’nü, kamuoyunu sütün faydaları hakkında bilgilendirmek ve sağlıklı yaşam için süt ve süt ürünlerinin üretim ve tüketiminin önemini vurgulamak amacıyla tüm dünya ile birlikte kutluyoruz. Üreten çiftçilerin emekleriyle sofralarımıza gelen süt ve süt ürünleriyle insanlarımız sağlıklı besleniyor. 

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Organizasyonu’nun (FAO) 2001 yılında, bütün üye ülkelerde 1 Haziran’da kutlanması kararını aldığı Dünya Süt Günü, sütün insan sağlığı için önemini, ekonomiye ve toplumsal yaşama katkılarını hatırlamak ve hatırlatmak için kutlanıyor. 

Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, "Süt, sağlıklı gelişim için temel besin kaynaklarının başında yer alıyor, sütün yararları saymakla bitmiyor. Süt insan vücudunun büyümesi, gelişmesi ve sağlıklı kalması için şart olan bir dizi besin öğesini doğal olarak içeriyor. Süt içelim, içirelim bir bardak çay 1,5 - 2 TL, bir litre süt ise toptan çiftçimizden alışta 2,50 tl nice zahmetlerle üretilen süte sahip çıkalım, süt ürünlerine her insanın ihtiyacı var. Süt ve süt ürünlerinin devamının sağlanması için hak ettiği fiyatlarda olması gerekiyor. Süt üreticilerimiz maliyetlerin altında adeta eziliyor. Çiftçimizin üretmesi için ürününün kazanç sağlaması gerekiyor. Üreten ve üretime katkı sağlayan bütün çiftçilerimize Ürgüp Ziraat Odası olarak çok teşekkür ediyor, 1 Haziran Dünya Süt Gününü kutluyoruz" açıklamalarında bulundu.