Türkiye’nin en ünlü fotoğraf sanatçıları arasında gösterilen Coşkun Aral, Nevşehir'e geldi.

Dünyanın farklı noktalarında farklı temalarla yapılan Foto Safari'nin, bu kez adresi "Kapadokya Foto Safari" ismiyle Nevşehir'de başladı. Düzenlenen yarışmada katılımcılar hem ödüle ulaşmak hemde Kapadokya tanıtımana katkı koymak için deklanşörlerine basacaklar.

“Sakin Hayat” sloganıyla Nevşehir Valiliği, Ahiler Kalkınma Ajansı ve FOTON Fotoğraf Organizasyonları Derneği tarafından düzenlenen Kapadokya Foto Safari yarışmasının özel jüri üyesi olarak Nevşehir'e gelen Coşkun Aral, deneyimli bir gazeteci, haberci, uluslararası savaş fotoğrafçısı, gezgin, macera insanı, belgesel yapımcısı…

Televizyon ekranlarından yakından tanıdığı Aral’ı anlatmak için aslında kelimeler yeterli değil. Durmak nedir bilmeyen, Türkiye ve dünyanın dört bir yanını karış karış gezip gören, keşfeden, üreten ve paylaşan Usta Belgeselci ve Fotoğrafçı Aral, jüri üyesi olarak geldiği Nevşehir'de, dünyanın en büyük yamaç yerleşim yeri Kayaşehir bölgesini gezdi.

FİB Haber Merkezi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı, Genel Koordinatör İbrahim Uysal ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici  ile Kapadokya Foto Safari tanıtım toplantısında bir araya gelen Aral, Nevşehir'de bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kapadokya bölgesini dünyada eşi benzeri olmayan çok özel bir yer olarak tasvir etti.

Usta Belgeselci, Fotoğrafçı ve Gezgin, Coşkun Aral ile buluşmamıza vesile olan "Kapadokya Foto Safari" yarışmasının Jüri koltuğunda yer alan önemli isimlerden biri de Gazeteci Cem Kıvırcık...

Samimiyeti ve gönül güzeliği yüzüne yansıyan usta Gazeteci Cem Kıvırcık, Anne tarafından Nevşehirli olduğunu ifade ederek, Nevşehir Kapadokya bölgesinin kendisi için bu yönüylede kendisi için çok özel bir yer olduğunu ifade etti.