Her türlü şartlar altında kamuoyuna doğru, tarafsız, çözüm odaklı, toplumsal sorunları dile getirerek hem bizlerin hemde vatandaşların sesi ve kulağı olmasını sağlayan kıymetli basın mensuplarımızın 21 Ekim Gazeteciler Günü’nü kutlar, En derin Sevgi ve Saygılarımı Sunarım.

Gazeteciliğin, bilgi,birikim ve yeteneğin etkin bir şekilde harmanlandığı önemi mesleklerin başında geldiğine mesajında işaret eden Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, gelişen ve değişen dünyanın en büyük ihtiyaçlarından biri olan iletişim,haberleşme ve toplumsal duyarlılığı ortaya koyan düşüncelerin, gazetecilerin süzgecinden geçerek okuyuculara aktarıldığını ifade etti.

Mesajında vatandaşlarımızın doğrudan bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi adına büyük emekler harcayan gazetecilerin riskli ve zor şartlar altında görevlerini yürüttüklerini dile getiren Belediye Başkanı Aktürk, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından ve temel taşlarından biri olan basının, düşünce ve haber alma özgürlüğünü sağlayan etkili araçlardan biri olduğuna vurgu yaptı.

Aktürk mesajında daha sonra şu değerlendirmelerde bulundu: “ Kamu yararına yönelik hizmetler gerçekleştiren gazeteciler, yerelden genele sosyal ,ekonomik, kültürel alanlardaki gelişime katkı sağlamak suretiyle ülkemizin gelişimine de doğrudan katkıda bulunmaktadırlar.

Toplumun gözü kulağı, sesi olan; vatandaşlarımızın haber alma hakları adına fedakarlık içerisinde çalışan basın mensuplarımız aynı zamanda demokrasimizin ve ifade hürriyetinin vazgeçilmez bir unsurudur. Ancak bu özgürlüğün ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne kastı kesinlikle olmamalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle -zor şartlar altında halkımıza bilgi alışverişi sağlayan değerli basın çalışanı kardeşlerimizin  21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü tebrik ediyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarına meslek hayatlarında başarılar diliyorum.”