Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Osman Koca, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti’ne ait aracın kundaklanmasına yönelik açıklamada bulunarak, bunları yapanlara tepkisini dile getirdi.

Nevşehir’deki bazı gazetecileri bünyesinde bulunduran ve başkanlığını Bayram Ekici’nin yaptığı Nevşehir Gazeteciler Cemiyetine saldırı gerçekleştirildi. Gülbahçe Binası içerisinde ki Cemiyet Binası önünde park halinde duran araç gece saatlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kundaklandı.

Bu kundaklama olayı sonrasında duyduğu üzüntüyü dile getirip ve bu çirkin olayı yapanlara tepki gösteren Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Osman Koca, suçluların en kısa sürede yakalanarak hak ettikleri cezayı almalarını istedi.

“Kimse gazetecilere saldıramaz”

Nevşehir’de gazetecilik görevini ifa etmeye çalışan gazetecilere kimsenin saldırmaya gücü yetmeyeceğini ifade eden Cemiyet Başkanı Osman Koca, “Planlı veya plansız her kim olursa olsun kimse bu şehrin değeri olan Gazetecilere saldıramaz. Ayrı çatılar altında olsak ta gazeteciler her daim şehrimizde dim dik ayaktadır. Bu hadsiz saldırıyı yapanların Emniyet güçlerince en kısa sürede yakalanarak, en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz.  Bu işinde takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti’ne üye arkadaşlarımıza olaydan duyduğumuz üzüntüyü dile getirerek, geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.” dedi.