TGF "SANDIK SUBELERE KURULMALI GAZETE SAHİPLERİ OY KULLANMALIDIR" 

2 Mayıs'ta, yapılacagı açıklanan Basın ilan Kurumu Anadolu temsilci seçimi pandemi nedeniyle açıklanan yasaklardan dolayı  yine yapılamayacak. 
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca "Yine Anadolu gazete sahipleri BİK Genel kurulu Anadolu temsilci seçimi bir kez daha yapılamayacak. Vekalet toplanarak Gazete sahiplerimiz rahatsız edilmektedir. Artık bu sistemden vaz geçilmeli 30 BİK şubesinde sandık kurularak gerçek gazete sahipleri kendi temsilcilerini seçmelidir. 2 Mayıstaki seçimler için toplanan vekaletler geçersiz duruma düşmüştür. Bu vekaletlerle daha sonra seçim yapılması seçim yasalarına  aykırıdır. Vekalet örneginde tarih vardır gazete sahibi o tarihte yapılacak seçim için  vekalet vermiştir. Daha sonra kulanılması sakıncalıdır" görüşüne yer verdi.
TGF Genel Başkanı Karaca açıklamasının  son bölümünde Basın ilan Kurumunun gazeteler arasında kurulu  bulunan BİK sisteminden de  bu seçimin yapılabilecegini  söyledi.

4 ŞUBE BAŞKANI TARAF OLDU
TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca  " BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran'ın "BİK personelinin  temsilcileri seçimlerde taraf olamaz " açıklamasına rağmen Adana, Diyarbakır, Van ve Kahraman Maraş şubesi müdürlerinin taraf olduğunu ve bu müdürler hakkında gereği yapılmalıdır"dedi.