Dur durak bilmeden şehre hizmet için çalışıyor...

Bayram Ekici, göreve geldiği günden beri Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığının yanı sıra Ankara’da Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreterliği, Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği ve Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel sekreterliği görevlerini de başarıyla yürütüyor.

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu’nun Perşembe günü Ankara’da yaptığı genel kurulda yönetim kuruluna seçildi ve yapılan görev dağılımında başarı ile sürdürdüğü Genel Sekreterlik görevine yeniden getirildi.

Her platformda Nevşehir’in tanıtımı için üstün çaba sarf ederek çalışan Ekici; “İlk yola çıktığımız günden bu güne Nevşehir basınını oldukça iyi bir konuma taşıdık. Bundan sonraki süreçte Nevşehir basınının daha iyi yerlerde olması için daha fazlasını yapmaya gayret edeceğim. Şehrimizin ve bölgemizin tanıtılmasına katkı sağlamak onur verici. Türkiye ve Türk Dünyasındaki yerel basın için çalışmalarımız ve projelerimiz bundan sonra da üst düzeyde devam edecek. Her zaman yanımda olan, desteklerini esirgemeyen yönetim kurulu arkadaşlarıma, Nevşehir Gazeteciler Cemiyetinin kıymetli üyelerine, Nevşehir halkına ve bürokrasisine teşekkür ediyorum ” dedi.

TDGF GENEL BAŞKANI MENDERES DEMİR, GÜVEN TAZELEDİ.

TDGF OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI.

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu olağan genel kurulunda Menderes Demir ve yönetim kurulu güven tazeledi.

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu olağan kongresi Ankara’ da gerçekleşti. Divan başkanlığını TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca’nın yaptığı genel kurulda açılış konuşmasını TDGF Genel Başkanı Menderes Demir yaptı.

Demir, yaptığı konuşmada geçen üç yılı değerlendirdi. “Türk Dünyası Belgesel Film Festivalini her yıl yaparak, önemli çalışma gerçekleştirdiklerini, Türk Dünyası Belgesel Film Festivalini,  Türk Cumhuriyetleri, Kafkaslar, Balkanlar, KKTC, Ortadoğu, ve Türkiye olarak, Türk Dünyası üniversitelerinde yurt içi ve yurt dışı proje ortağı çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Bundan sonra ki süreçte geleneksel hale getirdiğimiz Türk Dünyası Belgesel Film Festivalini, bu yıl dahil, her yıl yapmaya gayret edeceğiz” dedi.

Demir,ayrıca yeni projeler üreterek Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonun çalışma alanını genişleteceklerini, yapılan kongrede tüzük tadilatı yaparak, kalkınma ajansları ile birlikte yeni ortak projeler gerçekleştireceklerini ifade etti.

Genel kurula tek liste ile gidildi.

Genel Başkan Menderes Demir,( Osmaniye )  başkanlığında ki yönetim kurulu şu şekilde oluştu.  Asil yönetim kuruluna Bayram Ekici, ( Nevşehir) İbrahim Arslan, ( Adıyaman) İsmail Kahraman ( Kocaeli/ Gebze)   Derya Akbıyık, ( Zonguldak ) Mustafa Doğan,( Elazığ )Okan Çalışkan ( Mersin / Tarsus) seçildi. .

Kongrede sonunda dilek temenniler bölümünde gazeteciler konuşmada bulundu.

Son konuşmayı da Divan başkanı TGF genel Başkanı Yılmaz Karaca yaptı.

Karaca, “TDGF önemli görevler yerine getiriyor diyerek, TGF bugün için ülkemizin en büyük gazeteciler örgütü olarak, Türk Dünyası ile  işbirliği ve güç birliği içerisinde  bir  çok önemli çalışmalara imza attı. Yerel basın için zor günlerden geçerken basın meslek örgütlerininde gazeteler ve gazeteciler içinde görev yapması önemlidir” dedi.

Kongre sonrası gazeteciler bir arada yemek yiyerek toplantı sona erdi. 

Olağan genel kurul sonrası yeni seçilen yönetim görev bölümünü yaptı.Görev bölümü daha önce olduğu gibi aynı şekilde dağılım yapıldı.

Haber Merkezi