Ekici’den 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Sekreteri ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Bayram Ekici, "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ekici, 24 Temmuz 1908 tarihinde sansürün kaldırılmasının, Türk basınının bu günlere gelmesinde önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Basının demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu vurgulayan Ekici, basının kamuoyunu doğru bilgilendirme açısından son derece önemli olduğunu aktardı.

Ekici, “Basın meslek ilkelerinden taviz vermeksizin çok zor şartlarda görevlerini yerine getirmeye çalışan meslektaşlarımın Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. Paydaşlarımız olan tüm kamu kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin de basın mensuplarına işlerinde yardımcı olmasını diliyorum. Yaşadığımız şehrin ve ülkemizin gelişmesinde basının önemi unutulmamalı, basın mensubu arkadaşlarımıza gerekli kolaylıklar sağlanmalı. Öte yandan zor şartlar altında hayatlarını idame ettiren meslektaşlarımın yaşam kalitelerinin yükseltilmesi için de gerekli çalışmaların yapılması en büyük dileğimiz.” diye konuştu.