Şair Yazar Araştırmacı Ozan Nevşehir Kozaklı Kalecik köyünden Hemşehrimiz Feridun Türkmen'in eseri "Nevşehir'de tarihe Yolculuk" isimli kitabı yakında okurları ile buluşuyor.

2016 yılında yayınlandığı alanında ilk olan Tarihte Kozaklı ve Kalecik kitabından sonra Yöremizin Tarihi ve Kültürünü yansıtacak olan "Nevşehir'de tarihe Yolculuk" isimli yeni kitabı yakında piyasaya çıkıyor.

Nevşehir ve bölgenin tanıtımına destek sağlaması beklenen bu anlamlı kitabın hazırlanmasında başta değerli hemşehrimiz Feridun Türkmen olmak üzere ve emeği geçenlere tesekkür ediyoruz.

Okumak için merakla bekliyoruz.

Feridun Türkmen kimdir?

Feridun Türkmen 1956 yılında Kozaklı ilçesi Kalecik Kasabasında doğdu. 11 yaşında annesini kaybetti. 1967/1970 arası Mucur Ortaokulu’nda okudu. 1992 yılında armut ağacından düşerek yürüme yetisini kaybetti. 28 yıldır yatağa bağımlı olarak Kalecik’te yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Eğitmen olan babasını 83 yaşında 1991 yılında kaybetti. Siyasetçi Osman Bölükbaşı ile akrabalık bağı da var. Anne tarafından Karacakurt baba tarafından Herikli aşiretine mensup. Evli ve 2 çocuk babasıdır.