Nevşehirli Gazeteci Yazar ressam Osman Aytekin Derinkuyu Cumhuriyet İlkokulunda öğrencilerle buluştu. Kitaplar ve yazarlık üzerine deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Yazar Aytekin ortaokul öğrencisi iken kendisine hedefler koyduğunu ileride gazeteci yazar olacağını belirtti. Yazar Aytekin konuşmasında, "Gazeteci ve yazar olmayı bana Türkçe öğretmenlerim güzel Türkçemizi sevdirdi.  O zamanın yazarlarının güzel Türkçesi, edebi metinleri adeta beni kendi sayfalarına çekti. Sürekli ve düzenli kitaplar okudum. Yazmaya başladım. Yazdıklarımı o zamanlar beğenmiyordum.Gereksiz ve uzun cümleler kuruyordum. Beğenmediğim yazdıklarımı daima yırtıyordum.Belirli bir seviyeye gelince yazılarım bazı ulusal gazeteler ve dergilerde yayınlanmaya başladı. Sanırım aradan on yıl kadar sonra yazdıklarımı bir araya getirdim ve 2000 yılında ilk kitabım yayınlandı. Bugüne kadar 17 kitabım yayınlandı. Son yıllarda çocuk Edebiyatına yöneldim." dedi.

Yazar Aytekin hem yazıyor hem de çizmeye devam ediyor.

Okuldaki söyleşide öğrencilerin sorularını da cevaplayan Aytekin daha sonra" Mutluluk Rüzgarı" öykü kitabı ile "Bir Dünya Harikası Derinkuyu Yeraltı Şehri" kitabını imzaladı.

Aytekin okul Müdürü Erdal Şahin, öğretmenler ve öğrencilere teşekkür etti.