Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla, Kültür Sanat Muhabirleri derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek “Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları” 8 Nisan Perşembe günü Kapadokya’nın merkezi Nevşehir’den başlıyor.

Konu hakkında Göreme Belediyesinden yapılan açıklamada şunlar ifade edildi;

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Katkılarıyla Kültür Sanat muhabirleri derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek “Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları” etkinliğinin ilki 8 Nisan 2021 tarihinde Göreme Belediyesi ev sahipliğinde Nevşehir’de gerçekleştirilecektir.

            Etkinlik kapsamında Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden ve Ankara’dan 50’ye yakın Kültür sanatla iştigal gazeteci Nevşehir’in tarihi ve Kültür değerlerini yerinde inceleyecek.

            Bu kapsamda Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları programımızın Nevşehir etkinliği için Göreme Belediyesi Nikah ve Toplantı salonunda açılış toplantısı yapılacak. Toplantıya Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz video mesajıyla katılacak. Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren ise Türkiye’nin dört bir yanından gelen gazetecilere yerel yönetimler olarak Göreme’de tarihi ve kültürel değerleri korumak adına yaptıkları çalışmaları anlatacak. Program kapsamında Nevşehir il Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici’de Nevşehir’in tarihi ve kültürel değerleri hakkında gazetecilere sunum yapacak.

            50 yakın gazeteci 2 gün boyunca Göreme, Ürgüp ve Avonos’ta tarihi ve kültürel değerler gezisinde bulunacak.

            8 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00’da düzenleyeceğimiz açılış toplantısına siz saygıdeğer meslektaşlarımız olan Nevşehir basın mensuplarını da aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Tarih: 8 Nisan 2021 – Perşembe

Saat: 19.00

Yer: Göreme Belediyesi Nikah ve toplantı salonu

                                                                                              İbrahim Gökdemir

                                                                                  Kültür sanat Muhabirleri Derneği Başkanı